• C Novo mesto
  • 01:14
  • Pet, 31.03.2023

Še ena znana slovenska gostilna zapira svoja vrata, kar 57 let so delovali v kraju

Pogajanja s KZ Šmarje pri Jelšah so bila korektna, a neuspešna.

BISTRICA OB SOTLI – „Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli s 1. marcem zapira svoja vrata, družinska tradicija živi naprej v Gostilni Kunst Krško!“ so zapisali na Facebooku priljubljene gostilne.

„Dragi gosti, prijatelji, Šempetrani. Z novim letom smo sprejeli težko odločitev, da po 57. letih s 1. marcem zapremo vrata naše Gostilne Šempeter v Bistrici ob Sotli. Čeprav smo v prostore skozi leta nenehno vlagali, je zdaj prišel čas za temeljitejšo obnovo. Želeli smo si, da lastnik, Kmetijska zadruga Šmarje, to našo namero prepozna kot pomembno za nadaljnje delovanje in razvoj naše gostilne.

Po dolgih, a korektnih pogajanjih nam ni uspelo zbližati naših pričakovanj z njihovimi pogoji, zato smo po tehtnem in dolgotrajnem premisleku sprejeli odločitev, da prekinemo najemno pogodbo in zaključimo našo družinsko tradicijo v Gostilni Šempeter. Želimo si, da kraj ne izgubi gostilne in da bo KZ Šmarje pri Jelšah še naprej kot dober gospodar objekta skrbela za soustvarjanje turistične podobe v občini Bistrica ob Sotli ter na širšem območju,“ so pojasnili razloge, da se poslovijo.

„Radi bi se zahvalili našemu kolektivu, ki je zvesto sledil naši viziji, in vsem vam, ki ste razumeli, podpirali in spodbujali našo gostilniško zgodbo ter nas skozi vsa ta leta z družinami in prijatelji z veseljem obiskovali. Verjamemo, da smo z mnogimi druženji, večeri in prireditvami pustili sled, ki v mnogih srcih pušča topel spomin na naša druženja. Naša družina bo svojo ljubezen do vrhunske hrane, vpletanja lokalne identitete in inovativne turistične ponudbe od 1. marca ustvarjala samo v Gostilni Kunst v Krškem, ki je v sedmih letih postala prepoznaven prostor kulinarike v Posavju. Prepričani smo, da je to tudi priložnost, da naši zvesti gosti iz Obsotelja in Kozjanskega spoznate tudi ta, izjemno lep košček naše države, in to skozi lokalne kulinarične zgodbe, ki jih ustvarjamo v Krškem. Vaša družina Kunst,“ so še dodali za konec.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB Gostilna Šempeter