• C Novo mesto
  • 20:23
  • Sob, 10.04.2021

Se nam obeta novo zapiranje države? Predsednik vlade to namignil med vrsticami

Janez Janša je odgovarjal na vprašanja poslancev.

LJUBLJANA – „Pri spopadanju z epidemijo bi bila potrebna večja politična enotnost. Toda del slovenske politike izkorišča epidemijo za boj za oblast in rezultat tega je očiten. Opozicija je ukrepom, ki smo jih bili prisiljeni uvesti na začetku drugega vala, nasprotovala in ukrepi niso učinkovali kot bi lahko, ker se jih ni jemalo resno. Celo namerno se je spodbujalo kršenje ukrepov,“ je eden od očitkov, ki jih je danes na račun opozicije izrekel predsednik vlade Janez Janša, ki je v parlamentu odgovarjal na poslanska vprašanja.

Epidemiologija

Se razume – ni šlo mimo trenutnih epidemioloških razmer. „Glede na podatke, ki jih imamo trenutno v Sloveniji, obstajajo vse odkrite nevarnejše oblike virusa in ni rečeno, da glede na visoke številke ne bomo priča situaciji kot v nekaterih drugih evropskih državah v tem trenutku,“ je med vrsticami predsednik vlade namignil na morebitno novo zapiranje in omejevanje gibanja.

Gostilne in lokali ostajajo zaprti. „Ne poznam države v Evropi, ki ima podobno povprečno število okužb na dan, kot jih imamo mi, in bi imeli odprte gostinske lokale. Ob takšni incidenci, kot jo imamo mi, tega ni nikjer,“ je jasen Janša, ki je dodal še tole: „Poleg tega kar veleva načrt sproščanja, načrtujemo še dodatno oceno, s tem se ukvarja stroka, morebitnih alternativnih ukrepov glede na to, da so nekatere dejavnosti zaradi dolžine dejansko prizadete.“

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www