• 14.12C Novo mesto
  • 19:36
  • Čet, 01.10.2020

Še vedno ne vedo, kdo je bila ta ženska! Naj se javi na policijo #FOTO

Rešiteljem otroka na Krvavcu priznanje policije za požrtvovalnost.

Policijska uprava Kranj bo za deset oseb, ki so v sredo pomagale preprečiti hude posledice pri padcu otroka s sedežnice na Krvavcu, predlagala podelitev medalje za požrtvovalnost. Po novejših ugotovitvah policistov so otroka na sedežnici zadrževali trije ljudje, pod njimi pa jih je sedem postavilo mrežo, v katero so nato ujeli otroka.

Policija išče zensko, ki je na sedežnici na Krvavcu pomagala držati otroka in je odigrala eno od ključnih vlog v njegovem reševanju.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so danes nadaljevali s poizvedovanjem o osebah, ki so pomagale otroku, ki se je v sredo dopoldan med vožnjo s sedežnico na Krvavcu premaknil preveč na rob sedala in po nekaj deset metrih vožnje zdrsnil pod zapiralo. Sopotniki na sedežnici so ga uspeli ujeti in z rokami zadržati, dokler pod njim niso razprostrli zaščitne mreže, ki je ublažila desetmetrski padec v globino. Otrok je tako pri padcu z velike višine utrpel le lažje poškodbe.

Kaj se je zgodilo?

Otroka sta na sedežnici ujela in dlje časa držala moški in ženska, po svojih zmožnostih pa je pomagala tudi deklica, ki je bila prav tako na sedežnici. Policisti so v sredo rešitelje pozvali, naj se javijo. Tako danes vedo, da je otroku na sedežnici pomagal slovenski smučar. Še vedno pa ne vedo, kdo je bila ženska, ki je prav tako odigrala eno ključnih vlog pri reševanju. Zato poziv, naj se javi policiji, še vedno velja.

Pod sedežnico je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, medtem ustvarilo sedem posameznikov. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist, celotno reševanje pa je trajalo le nekaj minut.

Rešili so življenje drugemu

»Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo,« je zapisal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos in dodal, da je bil prav vsak posameznik v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije.

Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, Rekreacijsko-turistični center Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo.

NaDlani.si; Foto: PU Kranj