• C Novo mesto
  • 21:27
  • Tor, 05.12.2023

Šef vlade Golob klical Ano Roš, bo poklical tudi v Škocjan napadenega domačina?

Neodzivna je tudi predsednica državnega zbora,

NOVO MESTO, ŠKOCJAN – „Javno ter z vso odgovornostjo predlagam predsedniku vlade Dr. Robert Golob, da pokliče državljana v Škocjan, ki je danes doživel napad na svoji lastni zemlji, ter drugega iz Novega mesta, ki je pred kratkim bil ob dva zoba, ker je objestne mladeniče opozoril na neprimernost uničevanja javne lastnine, ter se neposredno pozanima o razmerah in varnosti na terenu. Gre za sistemsko (ne)varnostno situacijo pred katero si vlada in vsi državni organi zatiskajo oči, ne rešujejo vzrokov,“ je sinoči na svojem Facebook profilu zapisal Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto. Župan je pozval predsednika vlade, da tako kot je poklical Ano Roš in ji čestital za tir Michelinove zvezdice, poklical tudi napadanega domačina, ki so se ga romi lotili s kolom…

 

MO Novo mesto je ena do 11 občin, ki se vrsto let že ukvarja z iz leta v leto vse bolj perečo romsko problematiko. Zadnji primer datira v torek, ko so se romi spravili na domačina, poškodovana sta bila tudi dva policista.

Brez odziva

„Predsednica DZ je oktobra lani dobila osnutke novel zakonov s prošnjo, da jih posreduje poslanskim skupinam. Z namenom, da koalicija sama aktivno pristopi k zakonodajni pobudi. Pol leta nobega odziva in tudi pošta ni bila posredovana v poslanske skupine. Po tem je 11 županov organiziralo zbiranje podpisov. Zbranih več kot 31.000. Julija sem poklical predsednico DZ. Razen povratnega klica zaposlenega iz kabineta predsednica do danes še ni poklicala nazaj. Je pa dobrodošla, da kot predstavnica najvišjega zakonodajnega organa obišče svoje sodržavljane na terenu,“ je Macedoni opozoril tudi na neodzivnost predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič.

V parlamentu

Macedini je tudi eden od 11 županov iz enajstih občin jugovzhodne Slovenije, ki so s pomočjo zbranih podpisov predstavili zakonsko pobudo za spremembo štirih zakonov, namenjenega reševanju romskih vprašanj. Obravnava se začne prihodnji teden.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www