• C Novo mesto
  • 20:46
  • Sob, 27.11.2021

Simona Kustec se bori z zahtevnim potekom bolezni

Simona Kustec je sporočila, da ima zahteven potek bolezni.

Prejšnji ponedeljek je ministrica za šolstvo Simona Kustec sporočila, da je pozitivna na testu na novi koronavirus. Na Twitterju je zapisala, da »covid-19 ne izbira« in da »vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje.« Kustečeva je bila v samoizolaciji od sobote, 14. avgusta, z njo pa je bil v tistem času v stiku tudi predsednik države Borut Pahor, a se je izkazalo, da je njegov test na covid-19 negativen. Danes bi morala imeti ministrica za šolstvo govor ob začetku konference ravnateljev, vendar je namesto tega poslala ravnateljem nagovor v pisni obliki. Imela naj bi zahteven potek bolezni, kljub temu, da je polno cepljena s cepivom AstraZenece, prvi odmerek je prejela že marca.

Bori se z zahtevnim potekom bolezni, a se bo še naprej trudila za ravnatelje in njihovo delo

V pisnem nagovoru je Kustečeva sporočila, da ima zahteven potek bolezni, piše Siol.net. Ravnatelje je v nagovoru opozorila, da sta se po njenem mnenju vzgoja in izobraževanje znašli pred tremi velikimi križišči, in sicer pred profesionalnim, menedžerskim in križiščem empatije ter vrednot.

Slednje je najbolj zahtevno od vseh, je ocenila po poročanju Siola: »Kako se soočiti s številnimi pritiski, pomisleki, nezadovoljstvi, tudi grožnjami, zastraševanji, poniževanji? Odgovore na vse to nam velika večina vas kaže že cel čas – z neumornim iskanjem rešitev, tudi kompromisov, pomirjanjem zaposlenih, otrok, staršev, širše skupnosti! Z zaupanjem v znanost! S potrpežljivostjo in optimizmom, z medsebojno pomočjo! Na takšen način se iskreno premaguje to nesrečno obdobje! Na takšen način se strokovno in človeško brezpogojno bori za znanje naših otrok.« Ne glede na vse pa se bo še naprej borila za ravnatelje, njihovo delo in prihodnost ter se ne ozirala na žalitve in grožnje.

Pripravil NaDlani.si; Foto: arhiv