• C Novo mesto
  • 15:33
  • Tor, 05.12.2023

Marjetka v solzah zaradi Ahmeda, del gledalcev kritičen: Zlati gumb moral biti na voljo izrecno za slovenske talente

Spektakularen začetek šova Slovenija ima talent. Prvo oddajo je zaznamovalo kar 11 spektakularnih nastopov, pospremljenih s stoječimi ovacijami, solzami, nekaj malega strahu in kar dvema zlatima gumboma! Voditelja sta ponovno Peter Poles in Sašo Stare, ki sta slavnostno napovedala začetek že 9. sezone šova Slovenija ima talent, pridružili pa so se jima še vsi štirje žiranti – Ana, Lado, Marjetka in Andrej.

Iz Palestine v Slovenijo

Prvi zlati gumb je dobil Ahmed, ki je v Slovenijo pred dvema letoma prišel sam iz Palestine. 31-letni plesalec je na oder prelil svojo zgodbo o potovanju iz palestine v Slovenijo. Med plesno točko je občinstvo obnemelo. Po licih Ane in Marjetke so tekle solze. Ko je glasba utihnila, je zabobnel bučen aplavz. Andrej, ki ga je navdušil z izraznostjo, mu je iskreno čestital za nastop. To pa še ni vse – Ano je tako navdušil, da je stisnila zlati gumb. »Marjetka ne bo zdržala …« se je pošalil Lado, ki je tolažil objokano Marjetko. »Mene lahko na novo namažejo,« je pokomentirala z razmazanim mejkapom.

Eni so po njegovem nastopu zapisali »bravo Ahmed. Čudovito. Čestitam za zlati gumb, iskreno si si ga zasluzil! In želim ti vso srečo, da zmagaš, ker naši tko kr neki eno in isto predstavljajo! Zasluzil si! Vsaka čast.«

»To, da je kakšen tujec v teh šovih po svetu je zadnja leta na žalost popularno in tudi Slovenci so nastopali na Hrvaškem in v Nemčiji . Ne vem kdo je to odprl in kje se je začelo, ampak ni važno. Bolj bode, da nastop pa za zlati gumb ni bil. Dekleti je čustveno napeljal z zgodbo v nekem plesu in gumb je prišel. Čuden začetek…. Zlati gumb bi pa moral biti na voljo izrecno za Slovenske talente…če se gremo talent Slovencev,« pa so kritični drugi.

Zapela za sinčka

Kot zadnja je v prvi oddaji na oder stopila Maja, sicer modna oblikovalka iz Domžal, ki je sinu na tribuni rekla, da gre na stranišče, v resnici pa pripravila pevsko točko in ga tako presenetila. Ko je začela peti, jo je sin navdušeno gledal, z veseljem pa so ji prisluhnili tudi žiranti. Vsi štirje so bili zadovoljni z njenjim nastopom, več kot očitno pa tudi voditelja Sašo in Peter, ki sta dovolila Majinemu 9-letnemu sinčku, da je v njunem imenu stisnil zlati gumb in tako mamico izstrelil neposredno v polfinale.

N. D.; Foto: POP TV