• C Novo mesto
  • 01:41
  • Ned, 21.04.2024

Uf, tako si je Stareta privoščil Avdić: Ljudje, vam bi se tudi zataknilo, če bi vedeli …

Poročali smo, da je imel Andrej Stare, legendarni komentator na TV Slovenija, specializiran za atletiko in smučarske skoke, enega svoji bolj ”veselih” dni. Mnogi gledalci sobotne tekme v smučarskih poletih na Kulmu so zaradi njegovega komentiranja več časa posvetili njegovim izjavam kot samim skokom. Sobotno komentiranje tekme svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu  je namreč v javnosti poželo nemalo kritik, zgražanja in podpore. Da je svoje delo opravljal nestrokovno, pa vse do obtožb, da je polete komentiral pod vplivom alkohola.

Kaj pravijo na RTV Slovenija?

Za portal 24ur so odgovorili tudi na nacionalni televiziji, kjer pravijo, da je komentiranje vsebin v živo zelo zahtevna in nepredvidljiva zvrst televizijskega poročanja. »Komentatorji si prizadevajo prenose izpeljati tekoče in brez posebnosti, velikokrat pa tudi spontano in čustveno, posebej ob uspehih naših tekmovalcev,« odgovarjajo na RTV.

Ob tem so poudarili, da je Stare njihov dolgoletni komentator ter da ima med številnimi gledalci s svojim načinom komentiranja in podajanja informacij pomembno mesto. »Tudi po vseh teh letih ostaja izjemno priljubljen. Njegov slog komentiranja pa je, kot je značilno za komentatorski žanr, njemu lasten. Kot je to običajno po velikih projektih, bomo tudi tokrat analizo dela opravili interno, znotraj pristojnega uredništva.«

Sobotnega komentatorja je sicer dan kasneje pred mikrofonom v nedeljo nadomestil Aleš Potočnik.

Privoščil si ga je tudi Avdić

Komentiranje Andreja Stareta čez vikend, nikakor ne moremo pozabiti, pa so zapisali pri Radio 1, kjer si ga je privoščil Denis Avdić. »Noben od komentatorjev ne bo nikoli, tako kometiral, kot g. Stare. On je najboljši komentator od vseh za skoke in si ga poslušal z največjim veseljem. Vse čestitke njemu od veselja vsak pločevinko odpre in nazdravi , upam, da bo komentiral tudi, ko bo v Planici,« pa po večini pravijo komentatorji.

N. D.; Foto: YouTube