• C Novo mesto
  • 22:29
  • Čet, 05.08.2021

VIDEO: Ste videli, kaj je naredil Kacin z masko!? Spletni komentatorji ogorčeni

V ponedeljek so opravili 6158 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 1627 okužb, je objavila vlada na spletni strani. Umrlo je 66 bolnikov s covidom-19, kar je 14 več kot dan prej oz. največ doslej v enem dnevu. V bolnišnicah se zdravijo 1304 covidni bolniki, 193 jih potrebuje intenzivno terapijo (trije manj kot v nedeljo). V ponedeljek je bilo tako pozitivnih 26,4 odstotka vseh opravljenih testov. V bolnišnicah so se v ponedeljek zdravili trije covidni bolniki več kot dan prej. V domačo oskrbo so jih odpustili 86, kar je 42 več kot v nedeljo.

Kako je po občinah?

V ponedeljek so kar 71 okužb z novim koronavirusom potrdili v Krškem, kjer je trenutno okuženih več kot dva odstotka občanov. Največji delež aktivnih okužb je še vedno v Kobilju, 4,037 odstotka, novo žarišče pa je v Šmartnem pri Litiji, kjer so odkrili 45 okužb, delež aktivno okuženih je 3,020 odstotka.

Ni nobenega razloga, da se posameznik ne cepi

Infektologinja Mojca Matičič je danes pozvala državljane k odločitvi za cepljenje proti covidu-19, ko bo na voljo, saj bo usoda države prav v rokah državljank in državljanov. Poudarila je, da ni nobenega razloga, da se posameznik ne bi cepil, saj je cepivo, ki se prvo obeta za uporabo, učinkovito in ne povzroča kakšnih stranskih učinkov.

Se je pa na facebook strani s pomenljivim naslovom maske dol, pojavil posnetek, ki bo spet buril duhove. Vladni govorec Kacin je namreč po končanem govoru snel masko. »Za kamerami ne nosijo maske; Ne nasedajte!!! To zanalašč delajo. V Ameriki temu rečejo operation mockingbird. Dobesedno norčevanje iz ljudi!! Provocirajo; S posnetka se vidi, da gre Kacin iz govorniskega odra direktno v kapsulo. Tam preživi ves svoj čas ko ni pred kamerami,« se glasi slog komentarjev. Vprašanja smo poslali tudi na Vlado RS, odgovore še pričakujemo …

Kacin pojasnil, zakaj je snel masko

Številnim kritikam se je pridružila tudi predsednica SAB-a Alenka Bratušek. Kacin se je odzval na njeno objavo in s tem vsaj delno razložil, zakaj je odstranil masko. »Tako govorec kot tudi vsi ostali nastopajoči na NK, člani ekipe, fotograf in tolmačke (razen med tolmačenjem) ves čas dosledno nosimo maske. Po nastopu ima vsak nastopajoči, tudi govorec, ob svojem stolu kozarec vode. Za pitje vsak masko sname, a si jo potem takoj ponovno nadene,« je zapisal.

 

NaDlani.si; Foto: facebook