• 20.89C Novo mesto
  • 10:52
  • Sob, 14.09.2019

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija išče nove sodelavce! To se zgodilo sploh prvič

LJUBLJANA – Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je prvič javno objavila prosta delovna mesta v agenciji. Med drugim išče osebe na področjih pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem, vrednotenja in analiziranja podatkov, informacijsko-komunikacijske infrastrukture ter pravne podpore.

Kaj vse je na voljo?

Na področju pridobivanja podatkov s tajnim sodelovanjem Sova ponuja zaposlitve na delovnem mestu z najmanj srednješolsko izobrazbo in šest mesecev delovnih izkušenj ter na pripravniškem delovnem mestu z zahtevano visokošolsko izobrazbo.

Na področju informacijsko-komunikacijske infrastrukture, sistemov za pridobivanje podatkov in informacijske varnosti v Sovi ponujajo zaposlitve na delovnem mestu z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo in šestimi leti delovnih izkušenj, na delovnem mestu z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo in štirimi leti delovnih izkušenj ter na pripravniškem delovnem mestu z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo.

Na področju vrednotenja in analiziranja podatkov, priprave informacij, ocen in prognoz sta na voljo dve pripravniški delovni mesti z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo, na področju pravne podpore, priprave predpisov in drugih gradiv pa dve delovni mesti z zahtevano najmanj visokošolsko izobrazbo in sedmimi meseci delovnih izkušenj.

Koga želijo?

Kot so pojasnili v agenciji, želijo k sodelovanju pritegniti predvsem “dinamične in motivirane sodelavce, ki jih zanima delo na obveščevalno-varnostnem področju, jih delovni izzivi motivirajo in so se pripravljeni prilagoditi posebnostim zaposlitve. Čeprav zakon o Sovi omogoča sklenitev delovnega razmerja v agenciji brez razpisa ali objave, se je ta zdaj prvič odločila, da prosta delovna mesta objavi javno. S tem želi potem, ko je konec januarja letos na spletni strani objavila poročilo o svojih aktivnostih, »narediti naslednji korak k zastavljenemu povečanju transparentnosti delovanja,« so zapisali v sporočilu.

NaDlani.si; Foto: Planet TV printscreen