• 3.17C Novo mesto
  • 04:48
  • Čet, 09.04.2020

So želeli zažgati avtomobil ministrice Pivec? V voznikova vrata zapičil lesen kol

Ptujski policisti so zjutraj prejeli prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec preko noči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da po doslej zbranih informacijah dejanje ni povezano s kmetijsko ministrico in predsednico DeSUS Aleksandro Pivec, ki živi v bližini.

Kaj se je zgodilo?

Medtem ko nekateri mediji poročajo o tem, da naj bi neznanec bel terenski avtomobil v ulici, kjer živi Pivčeva in je podoben njenemu, polil z bencinom, pa na mariborski policiji pojasnjujejo, da je storilec v leva, torej voznikova vrata zapičil lesen kol.

Kot so še dodali, materialna škoda za zdaj še ni znana, policisti pa kaznivo dejanje še preiskujejo. O dogodku je bila seznanjena tako varovana oseba, kot policisti, ki jo varujejo, po do sedaj zbranih podatkih pa dejanje ni povezano z njo.

Kaj pravi ministrica?

Pivčeva je zaradi omenjenega dogodka nekoliko zamudila na danes načrtovani občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva v Murski Soboti, kjer je v izjavi za medije med drugim potrdila dogodek, ki ji je nekoliko spremenil načrte.

»V teku je policijska preiskava in težko bi kaj več v zvezi s tem komentirala,« je dejala Pivčeva. Dodala je, da je do dogodka ponoči prišlo v bližnji hiši. Glede na to, da je v preteklosti sama nekaj groženj že prejela, policisti iz previdnosti dogodke skušajo povezati, zato po njenem mnenju tudi poteka preiskava.

Kot je dodala, sama veliko ne želi komentirati, prav tako ne tega, ali jo je morda strah, vsekakor pa je dogajanje izjemno neprimerno. »V duhu političnega dogajanja menim, da smo presegli vse meje še sprejemljivega in da slovenski javnosti dejansko dajemo sporočilo, da se v politiki ne znamo več pogovarjati, pač pa se spuščamo na raven groženj in osebnega ustrahovanja,« je še dodala.

Nova predsednica DeSUS je nedavno že prejela anonimne grožnje, zaradi česar ji je policija zagotovila policijsko varovanje.

STA; Foto: youtube