• 11.77C Novo mesto
  • 02:01
  • Sre, 15.07.2020

Šokantna objava na facebooku! Okuženi zdravnik iz Metlike naj bi bil na smučanju s kolegom iz ZD Sevnica

V Sloveniji čezdalje več okuženih.

V Sloveniji so doslej potrdili 23 okužb s koronavirusom. Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je zaradi širjenja novega koronavirusa za danes sklical sejo sveta za nacionalno varnost.  Delodajalce predvsem na območjih Novega mesta, Črnomlja, Metlike in Bele krajine pozivajo, da delavce, ki so bolni, opozorijo, da ostanejo doma. Svetujejo opravljanje dela na domu v čim večji možni meri ter odsvetujejo vsa nenujna službena potovanja.

Medtem je predsednica zdravniške zbornice Zdenka Čebašek-Travnik  pojasnila, da je govorila s strokovno vodjo Zdravstvenega doma v Metliki, kjer danes opravljajo samo administrativna opravila in kjer je bil zdravnik okužen z omenjenim virusom. To nekateri bolniki razumejo, nekateri ne, položaj pa je večkrat neprijeten, je dejala. Tako so se dogovorili z okoliškimi zdravstvenimi enotami, da jim pomagajo v tem času, ko v Metliki nimajo aktivnih zdravnikov.

Šokantna objava

Medtem pa je v facebook skupini Vredno pozornosti v občini Sevnica odjeknila objava, da je bil okuženi zdravnik iz Metlike na smučanju skupaj s stanovskim kolegom iz ZD Sevnica. Objava je bila kmalu zatem, ko so se spraševali ali je že bil testiran, izbrisana.

NaDlani.si; Foto: Pixbay