• 18.36C Novo mesto
  • 16:28
  • Tor, 29.09.2020

»Splav je hujši kot pedofilija. Pedofilija ne ubije nikogar, splav pa ubije«

Duhovnik poskrbel za bes javnosti.

Katoliški duhovnik iz Rhode Islanda, Richard Bucci (72,) je izzval ogorčenje javnosti, potem ko je prejšnji teden prepovedal politikom, ki podpirajo pravice do splava, obiske njegove župnije. Tem ljudem je prepovedano tudi prisostvovati na porokah ali krstih. Nato je šokiral z izjavami o pedofiliji in splavu, poroča The Guardian.

»Splav je hujši kot pedofilija. Pedofilija ne ubije nikogar, splav pa ubije. Pri splavih je bilo ubitih več otrok kot je žrtev pedofilije ,« je dejal Bucci. Izjavil je tudi, da ljudi ne sme presenetiti to, kar govori, ker se je skliceval na katekizem katoliške cerkve.»Nerojeni otrok je oseba in ima pravice kot vsaka druga oseba,« je dodal duhovnik.

Demokratska zastopnica iz Rhode Islanda Carol Hagan McEntee je ostro obsodila duhovnikov govor. »Nesmiselno je reči, da pedofilija nikogar ne ubije. Očitno je, da ta duhovnik ne razume, kaj govori. Pedofili oropajo žrtev otroštva in duše. Bucciju priporočam, da se sreča z žrtvami in prisluhne njihovim pričevanjem,« je dejala.

NaDlani.si; Foto: youtube