• 0.44C Novo mesto
  • 18:12
  • Sob, 14.12.2019

Slovensko športno javnost pretresla smrt mladega slovenskega košarkarja, imel je komaj 24 let!

»Včeraj nas je za vedno zapustil naš igralec Taras Velikonja Grbac.  Naša srca so zlomljena, misli pa pri njegovi družini in najtesnejših prijateljih. Taras bo za vedno ostal zapisan kot izredno pozitiven fant, odličen in inteligenten igralec, ki se do zadnjega ni predal. Bil je pravi steber naše ekipe in človek, ki si ga vsak trener želi imeti v ekipi.  Taras, naj ti bo zemlja lahka. Počivaj v miru,« se glasi zapis košarkaškega kluba KK Mesarija Prunk Sežana.

Včeraj nas je za vedno zapustil naš igralec Taras Velikonja Grbac.
Naša srca so zlomljena, misli pa pri njegovi…

Objavil/a KK Mesarija Prunk Sežana dne Torek, 16. julij 2019

V košarkarskem svetu je v ponedeljek pozno popoldan boleče odjeknila vest o smrti še ne 25-letnega novogoriškega košarkarja Tarasa Velikonje Grbca.  Pred nekaj leti se je že uspešno spopadel z zahrbtno boleznijo, a se je nato vrnila. Rak je bil tokrat močnejši .

Po poročanju Primorskega dnevnika se je udeležil številnih zbirnih treningov slovenskih mladinskih izbranih vrst, leta 2014 je tudi nastopil z reprezentanco under 20. V dresu Heliosa iz Domžal je osvojil naslov državnih kadetov, potem ko je v finalu premagal ljubljansko Union Olimpijo. Na članski ravni je s Heliosom v sezoni 2012/13 zbral dva nastopa v 1. slovenski ligi, branil je tudi barve Nove Gorice, Litije, Ajdovščine in Sežane v 2. slovenski ligi.

Počivaj v miru …

NaDlani.si; Foto: facebook