• C Novo mesto
  • 12:26
  • Ned, 14.04.2024

Ste slišali, kako je Stare komentiral smučarske skoke? »Če je bolan se opravičujem, če pa je pod vplivom substanc …«

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu osvojil bron. Čeprav je imel po prvih dveh serijah kar 12,3 točke naskoka pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom, se mu nastop v tretji seriji ni posrečil. Zmagal je Kraft s prednostjo 4,7 točke. Zaradi težav z vetrom četrte serije ne bo. Lovro Kos je zasedel peto mesto. Domen Prevc je bil 14., Peter Prevc pa 26. V nedeljo ob 14. uri sledi še moštvena tekma, na kateri bodo Slovenci branili zlato iz Vikersunda 2022.

Pozornost pa je spet ukradel Andrej Stare s svojim komentiranjem. »Ali kdo gleda in posluša komentiranje polete moških na RTV Slovenija 2? Stare nekako čudno komentira. Zapleta se mu, govori počasneje, hrka, kolca .. Če je bolan se opravičujem, če pa je pod vplivom substanc, je pa smešno,« je zaslediti v komentarjih na slovenskih forumih.

Kdo je priljubljeni komentator?

Kot navaja wikipedia je Andrej Stare, ki je sicer po poklicu zdravnik, v javnosti znan kot dolgoletni športni novinar na RTV Slovenija, predvsem za hokej, atletiko, smučarske skoke in nogomet, med letoma 1984 in 1987 pa je komentiral tudi dirke Svetovnega prvenstva Formule 1. Na nacionalki deluje od leta 1979. V javnosti je znan tudi po zabavnih izjavah, ki jih je izrekel med komentiranjem športnih dogodkov. Najbolj odmeven spodrsljaj se mu je pripetil leta 1984, ko je med branjem športnih poročil v okviru TV dnevnika napovedal: »Spoštovani gledalci in gledalke, na vrsti je poročilo s svetovnega prvenstva v hitrostnem drkanju … oprostite, v hitrostnem drsanju!«[

N. D.; Foto: youtube

qlandiakrsko