• 23.36C Novo mesto
  • 11:21
  • Sre, 03.06.2020

Ste slišali, kaj je Krka donirala v času koronavirusa?

Farmacevtska družba Krka je Zavodu RS za blagovne rezerve in Upravi RS za zaščito in reševanje donirala 15 ton razkužila Ecocid S v vrednosti 220.000 evrov. S tem so za daljše obdobje zagotovili dovolj sredstva za razkuževanje v vseh slovenskih zdravstvenih domovih, bolnišnicah in domovih za starejše občane, so pojasnili v družbi.

Prispevati k večji varnosti in zaščiti bolnikov

Z donacijo želijo v Krki prispevati k večji varnosti in zaščiti bolnikov, zdravstvenega osebja in vseh, ki si s svojim delom prizadevajo zajeziti širjenje novega koronavirusa, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Poleg tega si prizadevajo, da kljub pandemiji Sloveniji in drugim državam nemoteno zagotavljajo življenjsko potrebna zdravila.

Po besedah predsednika uprave Krke Jožeta Colariča je poleg resnega pristopa k skrbi za zdravje sodelavcev in pomoči ustanovam pri zajezitvi koronavirusa trenutno eden ključnih ciljev družbe zagotovitev ustrezne oskrbe z zdravili tako na domačem kot tudi tujih trgih. Tako kljub zmanjšanju števila prisotnih sodelavcev nadaljujejo s proizvodnjo in v polnem obsegu kljub pandemiji zagotavljajo oskrbo z zdravili.

Varna in učinkovita zaščita pred virusi

Sicer po navedbah Krke vsestransko visoko aktivno razkužilo Ecocid S zagotavlja varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivicami. Gre za biocidni izdelek ter je plod Krkinega znanja in razvoja.

STA; Foto: youtube