• C Novo mesto
  • 21:15
  • Sob, 27.11.2021

Po neredih v Ljubljani: »Ker oblast ni vedela več, kako naj preusmeri pozornost s tega javnega shoda, je že takoj po koncu aktivirala skupino izgrednikov!«

V sporočilu za javnost pa je poudaril, da je bil sredin protest miren.

LJUBLJANA –Dragi zločinski mediji in sprevržena politika. Včeraj se je odvil čaroben protest, ki se ga je udeležilo cca 30 tisoč ljudi. Preverite kdaj se je to v Slo že zgodilo, če sploh. Protest je trajal od 18.00 do 19.45 ure, potem so se ljudje začeli razhajati. Vaše improvizirane igrice kavbojcev in indijancev so se začele kasneje, potem, ko je bilo novinarjem sploh dovoljeno na teren. In kot vidite, bolj nas želite očrnite bolj rastemo, bolj lažete, večjo podporo ima Resni.ca. Prihaja nova politika in prav je, da se bojite. Spremembe se bodo zgodile tako hitro, da tudi profilov ne boste uspeli izbrisati. SVOBODA IN MOČ LJUDEM!” je na Facebooku zapisal Zoran Stevanovič, ki vodi stranko Resni.ca.

V sporočilu za javnost pa je poudaril, da je bil sredin protest miren, “nastopali so eminentni govorci iz različnih branž, vzdušje mladih družin, starejših udeležencev in ostalih, svobode željnih ljudi je bilo enostavno ganljivo”.

»Takojšen razpis predčasnih volitev, saj trenutna sestava parlamenta nima popolnoma nobenega zaupanja javnosti in pa sprememba nesmiselnih obvezujočih ukrepov v priporočila,” pa je Stevanović zapisal o zahtevah, ki jih imajo.

»Ker oblast ni vedela več, kako naj preusmeri pozornost s tega javnega shoda, je že takoj po koncu aktivirala skupino izgrednikov, da so uprizorili spopad s policisti, ki jih je vodstvo policije malo pred tem skoncentriralo na tem območju. Na žalost je posledice policijske represije čutilo še mnogo mirnih udeležencev, ki so se že razhajali,« je še doda.

Znana je tudi bilanca protestov: poškodovano je poslopje DZ, sedem ranjenih policistov, policija je pridržala devet ljudi.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Resni.ca