• 18.73C Novo mesto
  • 15:52
  • Tor, 29.09.2020

Število okuženih spet strmo narašča, med njimi že 17 otrok, mlajših od 15 let! Zapirajo se študentski domovi, nastaja panika

V Sloveniji so do 14. ure na okužbo z novim koronavirusom testirali 6156 oseb, okužba pa je bila potrjena pri 219 osebah. Največ okuženih je v starostni skupini od 30 do 49 let, in sicer 73, je vlada sporočila na Twitterju. Število moških in žensk, pri katerih je bila potrjena okužba, je skoraj enako.

Pozitiven prvi bris, odvzet na Koroškem

Kot je razvidno iz podatkov do 10. ure, ko je bilo sicer potrjenih 216 primerov, je med najmlajšimi, starimi do 15 let, 17 potrjeno okuženih. V naslednji starostni skupini do 29 let je 45 okuženih. Največ potrjenih primerov je v starosti med 30 in 49 let. Število potrjenih okužb nato upada. Med 50 in 59 letom je potrjenih 41 okužb, med starejšimi od 60 let pa 40 okužb. Med  regijam s potrjenim primerom novega koronavirusa se je danes pridružila tudi Koroška. Med brisi, odvzetimi na koroški vstopni točki pri Zdravstvenem domu (ZD) Slovenj Gradec, je bil danes en bris pozitiven potrdil direktorica zdravstvenega doma Marjeta Vaupot.

Zaprtje tudi študentskih domov

Slovenija je zaradi širjenja nalezljive bolezni sars-cov-2 razglasila epidemijo in uvedla številne ukrepe, da bi širjenje zamejila. Med drugim bo zastal javni potnišk promet, s ponedeljkom bodo zaprti lokali, šole in vrtci. Med zadnjimi tudi študentski domovi. »Mnogo nas je tudi takih, katerim je ŠD edini dom in bomo zaradi ukrepa sredi epidemije pristali na cesti. Še najbolj neumno od vsega pa je, da imamo časa za izselitev zgolj nekaj ur. Tako bo več tisoč študentov naenkrat zapolnilo javni prevoz. Ker prihajamo iz vseh koncev Slovenije pa bomo s tem ogrozili celotno državo. V času epidemije je to izjemno neodgovorno. Veliko pametneje bi bilo nas preprosto pustiti v samoizolaciji v sobah,« je moč prebrati na družabnih omrežjih.

❗ Drage študentke in študenti, ki prebivate v študentskih domovih, ❗ vlada je sprejela ukrep po katerem se bodo danes…

Objavil/a Akademski kolegij študentom dne Nedelja, 15. marec 2020

NaDlani.si; Foto: youtube