• 11.39C Novo mesto
  • 21:47
  • Čet, 28.05.2020

Strašna novica iz Revoza: ukinjajo nočno izmeno, odpuščenih je …

V dveh izmenah so v Novem mestu ponovno začeli delati v začetku maja, za 12. maj pa napovedali še zagon polovične nočne izmene, vendar pa do tega ni prišlo.

Avtomobilski proizvajalec Revoz, ki je v lasti francoskega Renaulta, bo zaradi padca povpraševanja kot posledice epidemije koronavirusa ukinil nočno izmeno, zaradi česar bodo prekinili sodelovanje z nekaj več kot 400 delavci. Uporabili bodo t. i. mehke ukrepe, med drugim odpovedi agencijskih delavcev in predčasno upokojevanje.

Sredi marca za šest tednov ustavil proizvodnjo

Kot so pojasnili v Revozu, so “zaradi negotovih razmer na svetovnem avtomobilskem trgu, ki so posledica epidemije covida-19, in doslej zbranih informacij o upadu naročil na globalni ravni” sprejeli dokončno odločitev, da polovične nočne izmene v Revozu ne bodo zagnali. Revoz bo tako nadaljeval s proizvodnjo v dveh izmenah, ki pa bosta delali v polnem obsegu.

Revoz je namreč zaradi epidemije novega koronavirusa sredi marca za šest tednov ustavil proizvodnjo. V dveh izmenah so v Novem mestu ponovno začeli delati v začetku maja, za 12. maj pa napovedali še zagon polovične nočne izmene, vendar pa do tega ni prišlo.

Organizirali tudi posvetovalna srečanja

Prilagajanje števila zaposlenih bo potekalo v skladu z dogovorom s socialnimi partnerji in s pomočjo t. i. mehkih ukrepov, kot so prostovoljni odhodi, odpoved naročil agencijam za posredovanje delavcev, poleg tega ne bodo podaljševali pogodb o zaposlitvi, delavcem bodo ponudili tudi predčasno upokojevanje.

V sodelovanju z agencijami in zavodom za zaposlovanje bodo v Revozu, ki ima okrog 3200 zaposlenih, za vse sodelavce, ki bodo prekinili z delom v podjetju, organizirali posvetovalna srečanja, so še dodali v Revozu.

NaDlani.si; Foto: arhiv

Strašna novica iz Revoza: ukinjajo nočno izmeno, odpuščenih je …
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.