• C Novo mesto
  • 21:02
  • Sob, 10.04.2021

Strašna zgodba z Obrežja: slovenski policisti so jih rešili smrti!

Kriminalisti so ugotovili, da je 13 državljanov Iraka v tovorno vozilo s pomočjo voznika vstopilo v Bosni in Hercegovini.

Policisti PMP Obrežje so skupaj z uslužbenci FURS v tovornem vozilu bosanskih registrskih oznak odkrili pregrajen prostor, v katerem se je nahajalo več oseb, ki so klicale na pomoč. Nemudoma so pričeli razbijati privijačeno pregrado in iz življenjsko ogrožujočih razmer uspeli rešiti 13 ljudi, med njimi tudi dva otroka, stara 11 in šest let. V majhnem zaprtem prostoru jim je primanjkovalo kisika, dušili so se, nekateri so že izgubljali zavest, bili so dehidrirani in zelo prestrašeni. Takoj so jih izvlekli iz tovornega vozila, jim pričeli nuditi prvo pomoč in poklicali

reševalce, ki so zaradi slabega zdravstvenega stanja mlajšega fanta in dekle morali odpeljati v bolnišnico, ostale pa so oskrbeli na kraju.

Kriminalisti so ugotovili, da je 13 državljanov Iraka v tovorno vozilo s pomočjo voznika vstopilo v Bosni in Hercegovini, na poti so bili več ur. Ko jim je v prostoru dolgem 250 cm in širokem 80 cm pričelo primanjkovati zraka, so na pomoč klicali voznika tovornega vozila, vendar se ta naj ne bi odzival.

Kriminalisti so vozniku in sopotniku odvzeli prostost in ju bodo s kazensko privedli k preiskovalnemu sodniku, so javili s PU Novo mesto.

Pripravil: Nadlani.si, PU NM
Foto: PU NM