• C Novo mesto
  • 18:28
  • Sob, 18.05.2024

Studio City se vrača na TV Slovenija? Tako predsednik Golob, ljudje pa si mislijo tole

Vmes je pripravil še oddajo v Slovenskem mladinskem gledališču, potem pa se poslovil.

LJUBLJANA – Voditelj oddaje Studio City na Televiziji Slovenija (TVS) Marcel Štefančič je lani ostal brez oddaje in brez pogodbe za vodenje, ker mu je sedanje vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) ni podaljšalo. Vmes je pripravil še oddajo v Slovenskem mladinskem gledališču, potem pa se poslovil.

Ustavno sodišče je odpravilo začasno zadržanje izvajanja dela novele zakona o RTV Slovenija, zato so že napovedane spremembe na RTV Slovenija. O njih na glas kar sam predsednik vlade Robert Golob. „To je podpora in sporočilo voditelju Marcelu, da prepoznavamo kvaliteto njegovega dela in tudi koristi za narodov blagor,“ je dejal premier Golob, ki je napovedal, to sicer ponavadi počno na televiziji, da se v programsko shemo vrača prej omenjena oddaja.

„Menim, da bi oddaja Studio City vsekakor morala ostati s tako ekipo in urednico, ki so jo imeli. Kdo naj bo voditelj oddaje, pa je treba vprašati ravno urednico. Oni bi se morali zmeniti med sabo. Ali je čas, da Marcel gre kam drugam ali da dela to oddajo za vekomaj, dokler bo na svetu. V nobenem primeru pa teh odločitev ne bi smela sprejemati politika ali generalni direktor RTV Slovenija,“ pa je že lani poleti na temo Studia City razmišljal Tomaž Perovič, ustanovitelj kultne oddaje Studio City, in tudi oče najuspešnejše televizije Pop TV.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona TV Slovenija