• C Novo mesto
  • 02:13
  • Ned, 27.11.2022

Ta slovenska picerija se je uvrstila med 50 najboljših picerij v Evropi

Portal 50 Top Pizza vsako leto na svojo lestvico najboljših picerij uvrsti picerije v Evropi, ki jih odlikujejo pravi kulinarični presežki. Tudi letos so objavili seznam in na lestvici najboljših picerij v Evropi se je znašla tudi znana slovenska picerija, zasedla je 35. mesto. To je zagotovo lep slovenski  dosežek na področju kulinarike, na katerega smo lahko zelo ponosni.

Prvo mesto so zasedli Francozi, drugo Avstrijci, tretje Španci

Vsakič, ko pomislimo na pico, je naša prva asociacija verjetno povezana z Italijo. Italijani so znani po po odličnih picah, ki se kar topijo v ustih, pica velja tako rekoč za simbol Italije. Pri Portal 50 Top Pizza so se odločili, da pri sestavljanju lestvice iz konkurence izločijo vse italijanske picerije z namenom, da bo seznam čim bolj pravičen. Kljub temu, da pica velja za tipično italijansko jed, to še zdaleč ne pomeni, da pic ne znajo pripravljati tudi drugod po svetu. Čeprav pice ostalih picerij, ki so se uvrstile na lestvico, morda niso tipično italijanske, verjamemo, da so ravno tako slastne in kvalitetne.

Na prvo mesto lestvice najboljših evropskih picerij se je uvrstila francoska picerija Pepe Pizzeria, ki se nahaja v Parizu. Od lanskega leta se je skokovito povzpela po lestvici navzgor, saj je napredovala kar za 30 mest. Drugo mesto je zasedla dunajska picerija Via Toledo Enopizzeria. Tretje uvrščena pa je španska picerija Fratelli Figurato, ki se nahaja v Madridu.

35. mesto je zasedla znana ljubljanska picerija Verace

Slovenija se je uvrstila na odlično 35. mesto na lestvici, Portal 5o Top Pizza je prepričala znana ljubljanska picerija Verace. Kritiki so posebej izpostavili pico margerito z buffala mocarelo, všeč pa so jim bile tudi njihove sladice, še posebej tiramisu in canoli.

Kaj pa menite vi? Ste že jedli v tej slovenski piceriji? Sedaj veste, kam se je vredno odpraviti, če si zaželite poskusiti pravo napolitansko pico v Sloveniji in si privoščiti nekaj sladkega.

NaDlani.si; Foto: Unsplash

qlandia krsko