• 15.49C Novo mesto
  • 19:01
  • Čet, 01.10.2020

Temperature pod minus, prihaja sneg: O višini snežne odeje je zaenkrat še prehitro govoriti

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki bo popoldne naraščala. Manjše padavine se bodo dopoldne pojavljale predvsem v južnih krajih, popoldne in zvečer tudi drugod. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Obeti

V noči na nedeljo bodo občasne padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale. Občutno hladneje bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek in torek bo suho, vetrovno in mrzlo.

»Jutranje temperature zraka bodo v ponedeljek in torek ponekod tudi okoli -5 °C, zato nam grozi huda pozeba. Dnevne se bodo ponekod na vzhodu države dvignile komaj malo nad 0 °C, drugod do okoli 5 °C. V torek in sredo bomo predvsem v vzhodni polovici države deležni sneženja. Sneg bo sprva marsikje suh, veter bo lahko ponekod gradil snežne zamete. O količini padavin in višini snežne odeje pa je zaenkrat še prehitro govoriti,« pa je zapisano na portalu Neurje.si.

NaDlani.si; Foto: Pixbay