• 21.43C Novo mesto
  • 16:23
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Tina Maze rodila deklico!

Korošica je sklenila športno pot lani januarja.

NOVA GORICA – Tina Maze je postala mama. Deklica naj bi se po poročanju časnika Večer rodila danes, gre pa za prvorojenko, oče deklice pa je nekdanji Tinin trener Andrea Massi. 34-letna Mazejeva je rodila v 37. tednu nosečnosti.

Tina Maze je pred dobrim letom uradno sklenila športno pot.

Na tem mestu se pridružujemo iskrenim čestitkam mladi družini!

Tina Maze se je rodila 2.5. 1983 v Slovenj Gradcu, v domači Črni na Koroškem pa se je zapisala smučanju. Njen prvi trener je bil Blaž Jelen, matični klub pa SK Črna. Korošica je naglo napredovala, vrhunec pa dosegla med letoma 2008 in 2015. Tudi ali predvsem zavoljo sodelovanja z Andreo Massijem, sprva trenerjem, potem tudi partnerjem.

Mazejeva je v svoji karieri zbral 26 zmag v svetovnem pokalu, kjer je 81-krat stala na stopničkah za zmagovalke. Leta 2013 je z izkupičkom 2414 točk postavila rekord v številu osvojenih točk v boju za veliki kristalni globus.

Kot edina Slovenka je na zimskih igrah osvojila dve zlati kolajni (leta 2014 v Sočiju – v veleslalomu in smuku), pohvali se lahko še z dvema olimpijskima srebroma in desetimi medaljami s svetovnih prvenstev – petkrat je bila svetovna prvakinja!

D.P.