• 11.95C Novo mesto
  • 10:10
  • Ned, 29.03.2020

To je posnetek Slovenke iz Italije, ki vas bo pretresel: Ne zavedate se kaj vas čaka, zapirate si oči #VIDEO

Sprejeti novi ukrepi za zajezitev epidemije.

Vlada Janeza Janše je ob seji kriznega štaba za obvladovanje epidemije novega koronavirusa nocoj po pričakovanjih že sprejela prve ostre ukrepe. Tako se s ponedeljkom začasno ustavlja javni potniški promet, stekli bodo tudi nadzori izvajanja preventivnih ukrepov v trgovinah. Obeta pa se tudi prepoved obratovanja lokalov. S ponedeljkom bo začasno ustavljen avtobusni in železniški javni potniški promet.

Na Dolenjskem prva smrtna žrtev zaradi koronavirusa

Prva smrtna žrtev v Sloveniji na Dolenjskem

Do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 181 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 5369 testiranj. Umrla pa je tudi ena oseba iz rizične skupine, ki je bila okužena s koronavirusom. Šlo naj bi za oskrbovanca doma za starejše v Metliki. »Gre za bolnika, ki je bolehal za celo vrsto kroničnih bolezni in ne vemo, ali je smrt posledica virusa ali so tu še drugi razlogi. Ne želim zmanjševati teže in pomena te prve smrtne žrtve, a realno je pričakovati nove žrtve in vsako je treba tudi pravilno razumeti, za kaj je šlo. Ne želimo, da bi bila vsaka smrt po krivem pripisana virusu,« je za medije v soboto zvečer dejal govorec vladnega kriznega štaba Jelko Kacin.

Po družabnem omrežju pa je zaokrožil avdio posnetek v Slovenka živeča v Italiji, svojcem v domovini poroča o aktualnih razmerah oz. razsajanju novega koronavirusa. Po njenejem glasu se sliši da je zbolela in je v samoizolaciji. Posnetek je bil sicer izbrisan iz družabnih omrežij, a so ga shranili na portalu DolenjskaNews.

NaDlani.si; Foto: youtube printscreen