• C Novo mesto
  • 23:34
  • Pet, 20.05.2022

To je razlog, zakaj nekateri doživljajo multiple orgazme

Nekateri dosti lažje doživijo številne orgazme kot drugi, kar velja tako za moške kot za ženske.

  • Lahko so že genetsko nagnjeni k temu, da so sposobni imeti ponovni spolni odnos hitreje kot drugi.
  • Zelo pomembna je dolžina refraktarne dobe, ki se z leti podaljšuje.
  • Nekateri jih z lahkoto doživijo, drugi pa potrebujejo veliko vaje in drugih metod. Razlogi za to so tako psihološki kot biološki.

Pri moških se z leti podaljšuje post-ejakulacijska refraktarna doba

Čas, ki je potreben od ejakulacije do naslednjega vzburjenja, se imenuje refraktarna doba in se pri moških z leti daljša. Pri mlajših moških lahko traja le nekaj minut, pri starejših pa kar 12 do 24 ur ali pa celo nekaj dni.

Tudi moški lahko doživijo multiple orgazme

Vendar pa je po navadi za to potrebna vaja. V teoriji poznamo dva tipa multiplih orgazmov pri moških; en je sporadičen, kjer so orgazmi v razmaku nekaj minut, drugi pa je sporadičen, kjer pride do izbruhov multiplih orgazmov v obdobju nekaj sekund do dveh minut. Moški, ki to doživljajo, so sposobni doživeti orgazem brez hkratne ejakulacije. In čeprav se veliko moških sprašuje, če in kako je to sploh mogoče, obstaja na to temo le peščica raziskav. Moški, ki so to sposobni doživeti, pravijo, da je za orgazem brez ejakulacije potrebna vaja. Najboljši način je, da svojo spolno vzburjenost večkrat pripeljete do roba orgazma in nato tik pred orgazmom prekinete. Na ta način boste doživeli zakasneli in močnejši orgazem. Drugi načini so tudi z uporabo psihostimulansov, skupinskih erotičnih podvigov, spolnimi igračkami ali pa z novim partnerjem.

Nekateri imajo preprosto močnejši libido

Libido oziroma spolna sla se med ljudmi močno razlikuje. Nekateri lahko imajo spolne odnose večkrat na dan ali na noč, spet drugim pa morda bolj ustreza le enkrat na dan ali na teden. Libido se spreminja z leti, z zdravstvenim stanjem, odnosi itd.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Unsplash