To je sladica, s katero je Luka zmagal na MasterChefu!

27. jun. 2024, ob 08.49
340
80 SEK

Na zadnji prepreki je Luka ugnal še Klaro Šmigoc, odločala pa je finalna sladica.

LJUBLJANA – Končala se je 10. sezona Masterchefa, Slovenija pa ima novega zmagovalca. To je postal Luka Pangos, ki je, poleg laskavega naziva MasterChef Slovenije 2024 in pokala, prejel tudi denarno nagrado v višini 50.000 evrov. Na zadnji prepreki je Luka ugnal še Klaro Šmigoc, odločala pa je finalna sladica.

Lukova sladica je vsebovala mousse kozjega jogurta, polnjen s kulijem maline in čilija, jogurtov mouse z malinovim kulijem, omako iz rdeče pese in vina, sladoled iz topinamburja, tuile iz hibiskusa, orehov piškot in orehov crumble.

Navdušil je z okusi

“Zelo intenzivno razmišljam, kako tebi in vsem na balkonu povedati, kaj okušam, pa ne vem, če sem imel že kdaj priložnost okusiti take odštekane in dobre kombinacije v tem šovu. Ostal sem brez besed. Malina, pesa, zemlja, svežina, kislina, zadaj pa pride in te nežno klofne pikantnost. Žametno, sladko, prijetno. Sline mi tečejo iz ust in ne vem, kaj naj povem,” je za Okusno.je po okušanju sladice dejal Luka Jezeršek.

Maksimalno število točk

Klara je pripravila mousse bele čokolade z vanilijo, prelit z jagodnim mirror glazom, kokosov dacquois, kokosov drobljenec, prah bele čokolade, bonbon bele čokolade z jagodo, ličijem in rožno vodo, rabarbarin sorbet z ličijem in rožno vodo, v sladkornem sirupu pokuhano jagodo in rabarbaro ter jagodni kaviar.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Pangos je za sladico prejel 26 točk, Klara kar 30. Luka je imel pred pripravo sladice 55 točk, z dodanimi 26 točkami, ki jih je prejel za zadnjo kreacijo, je imel skupno 81 točk. Klara je za sladico sicer prejela najvišje število točk, a je v v prvem krogu prejela le 48 točk, kar je skupno naneslo 78 točk.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona Okusno.je

340
80 SEK