• C Novo mesto
  • 19:44
  • Sob, 04.02.2023

To je Slovenka, ki jo je na Kreti ubila skala; bila je izjemna prevajalka

Ta teden jo je čakala operacija. Pa je ni dočakala, usoda je hotela drugače…

LJUBLJANA – Včeraj je Slovenijo šokirala novica o Slovenki, ki jo je na grškem otoku Kreta ubila skala, ki se je odlomila in priletela v del hotela, kjer so bili.

„Med dopustovanjem na Kreti je umrla naša sodelavka in prijateljica Jasmina Rihar,“ pa je danes zjutraj zapisala Urška Leskovšek, urednica spletne portala Aleteia Slovenija.

„Nimam besed. Ko sem začela brati sporočilo s strašno vestjo, sem najprej pomislila, da je umrla zaradi raka. Pa še to se mi je v tisti sekundi zdelo čisto nemogoče, saj sem bila še predvčerajšnjim v stiku z njo in je z optimizmom čakala na operacijo, ki naj bi jo imela v sredo. Ni je dočakala. Kakšna neizprosna igra življenja,“ je še dodala urednica tega spletnega portala.

Pokojna Jasmina je bila sodelavka od samega začetka portala, prevajala je članke iz španščine in francoščine. Kot še dodajo na Aleteia Slovenija, je letos zbolela (rak).

„Tudi ko jo je letos zadela diagnoza rak in ko ni kazalo dobro, je ostala mirna. V zaupanju, da je v Božjih rokah. Čeprav je priznala, da se je zaradi kemoterapije občasno počutila zelo slabo, je to povedala v takem tonu, kot da to ni nič takega in da je mimo,“ še zapiše na Aleteii.

Ta teden jo je čakala operacija. Pa je ni dočakala, usoda je hotela drugače…

„Nerazumljiva so pota Gospodova. Med nami bo zazevala praznina, ki je še ne dojemamo. Želim si – in to bi si gotovo želela tudi ona –, da jo napolnimo s Kristusovim vstajenjskim upanjem. Da iščemo lepoto in resnico, da bomo nekoč spet vsi skupaj slavili Najvišjega – kot smo ga tolikokrat v njeni družbi že na tem svetu. Bogu hvala za to! Draga Jasmina, naj te Gospod sprejme v večno veselje, tvoji družini pa nakloni mir in tolažbo!“ še sklene urednica Urška Leskovšek.

Družini in svojcem ter prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www