• 12.81C Novo mesto
  • 10:33
  • Ned, 29.03.2020

To so posledice potresa v Zagrebu, ki je zbudil pol Slovenije! Življenje 15-letnika visi na nitki #FOTO

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 6.24 zabeležili potres magnitude 5,1. Epicenter je bil 110 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Zagreba. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci celotne Slovenije, so sporočili iz urada za seizmologijo agencije za okolje.

Potres je po poročanju hrvaških medijev trajal nekaj sekund, na ulice pa pognal številne prebivalce Zagreba. Poročajo že o prvi gmotni škodi. Poškodovane so številne stavbe, popokale so stene, omet je padal na avtomobile. Med drugim se je na zagrebški katedrali porušil del stolpa. Nekaj po 7. uri so v Zagrebu, pa tudi v delu Slovenije, čutili popotresne sunke.

Iz Zagreba že prihajajo prve fotografije, ob prizorih boste ostali brez besed …

V potresu v Zagrebu naj bi umrl 15-letnik

V potresu, ki je zgodaj zjutraj prizadel Zagreb, naj bi umrl 15-letni otrok, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Kasneje je predstojnik otroške bolnišnice v Zagrebu povedal, da fanta še niso odpisali in da ga še oživljajo. Predstojnik otroške bolnišnice v Zagrebu Goran Roić je povedal, da je 15-letni fant v kritičnem stanju in ga oživljajo. »Otrok je v zelo, zelo kritičnem stanju, a še vedno delamo vse, kar je mogoče,« je dejal za televizijo N1.

NaDlani.si; Foto: twitter