• C Novo mesto
  • 21:52
  • Sob, 27.11.2021

Tudi v Sloveniji mobilna aplikacija za virus?

Stališče vlade pa zagovarja poslanec Marjan Pojbič, ki zatrjuje, da ni namen, da bi se aplikacija uporabljala v policijske namene.

LJUBLJANA – Vlada Republike Slovenije je v predlog naslednjega, ta bo že četrti po vrsti, protikoronskega zakona vgradila pravno podlago za vzpostavitev in delovanje mobilne aplikacije.

“Ti si bodo morali aplikacijo obvezno namestiti,” je v pogovoru za TV Slovenija minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj pojasnil, za koga bo aplikacija, delovala bo na pametnih telefonih, obvezna. Minister je izpostavi tiste v karanteni in potrjeno pozitivne.

Kritično v DZ-ju

“Predlagana zasnova mobilne aplikacije temelji na napačnem izhodišču, da ne gre za obdelavo osebnih podatkov,” v pogovoru za STA opozarjajo v zakonodajni pravni službi Državnega zbora Republike Slovenije.

Ne v policijske namene

Stališče vlade pa zagovarja poslanec Marjan Pojbič, ki zatrjuje, da ni namen, da bi se aplikacija uporabljala v policijske namene. O aplikaciji bo na eni od julijskih sej odločal parlament.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Nadlani.si