• C Novo mesto
  • 21:30
  • Čet, 05.08.2021

Umrl nekdanji slovenski župan in politik

Od ustanovitve nove občine Podčetrtek je bil kar trikrat zaporedoma izvoljen za župana.

PODČETRTEK – V 73. letu starosti je umrl nekdanji dolgoletni župan občine Podčetrtek in nadomestni poslanec iz vrst SLS-a v državnem zboru Republike Slovenije, Marjan Drofenik, so zapisali na spletni strani občine Podčetrtek.

Drofenik se je izšolal za univerzitetnega diplomiranega inženirja strojništva in je najprej delal v TAMU in na to več let v Železarni štore.  S prvimi demokratičnimi volitvami 1990 pa je nastopil funkcijo poklicnega podpredsednika Izvršnega sveta občine Šmarje pri Jelšah.

Od ustanovitve nove občine Podčetrtek je bil kar trikrat zaporedoma izvoljen za župana. V celoti je oddelal mandata 1994-1998 in 1998-2002, zadnji mandat je zaradi nepodpore v občinskem svetu predčasno zaključil februarja 2005 in se zaposlil v podjetju Štore Steel.

Potem ko je bil leta 2007 poslanec SLS-a Franc Kangler izvoljen za župana mestne občine Maribor, je odstopil kot poslanec, na njegovo mesto pa je sedel ravno Drofenik, z glasovi iz domačega okraja Šmarje pri Jelšah. Po zaključku mandata leta 2008 se je upokojil.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www