• C Novo mesto
  • 00:48
  • Ned, 14.04.2024

Umrl znani dolenjski podjetnik

Na mestu svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

TREBNJE – „Vse se tiša in tiša in stiša v tišino. Ob vesti, da nas je zapustil naš zvesti rokometni prijatelj Andrej Bajuk, je tudi v RK Trimo Trebnje nastala tišina. Hvaležni smo za neskončno reko spominov in uspehov, ki smo jo ustvarili skupaj. Vsem njegovim najbližjim izrekamo globoko sožalje,“ so zapisali v RK Trimo Trebnje ob izgubi podpornika in prijatelja cenjenega in spoštovanega Andreja Bajuka, tudi izvršnega direktorja in solastnika podjetja TEM Čatež.

V podjetje TEM Čatež je prišel kot njihov štipendist leta 1990. V tem obdobju je podjetje izgubilo svoje glavni trg v bivši Jugoslaviji. A prav po Andreji zaslugi se je podjetje postavilo na noge in postalo proevropsko. Danes kar 65 odstotkov inštalacijskih stikal in vtičnic lastne blagovne znamke izvažajo na tuje trge, predvsem v EU, kjer so se usmerili k specializiranim kupcem.

Družba z intenzivnim vlaganjem, tako v zaposlene kot v najmodernejšo tehnologijo, proizvodno opremo, orodja, prostore, informacijski sistem in infrastrukturo povečuje svojo konkurenčnost in poslovne rezultate.

TEM Čatež se je po Bajukovim vodstvom razvilo v izredno družbenoodgovorno podjetje, ki tesno sodeluje s srednjimi šolami in zagotavlja poletno delo za več deset dijakov. Družba izjemno sodeluje tudi z lokalnim okoljem, kjer podpira številne športne aktivnosti in druge lokalne dejavnosti ter projekte. Vzpostavljeno ima okoljsko politiko in dosežene številne tuje standarde kakovosti.

Na mestu svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www