Urška Klakočar Zupančič na proslavi zapela, marsikdo se drži za glavo

2
150 SEK

Ob spomeniku Svobodi in miru na Poljani pri Prevaljah so s spominsko slovesnostjo obeležili 78. obletnico zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh. Slavnostna govornica je bila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. V spomin na te dogodke je na Poljani pri Prevaljah urejen spominski park z osrednjim spomenikom Svobodi in miru akademskega kiparja Stojana Batiča. Spomenik, ki so ga odkrili 18. maja 1985, z likom bombe iz brona, ki se razpre v obliki cveta, iz katerega izleti jata golobov, simbolizira mir in sožitje med ljudmi. Prireditev na Poljani pri Prevaljah pripravljajo Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in Združenje borcev za vrednote NOB Mežiške doline in koroške občine.

Predsednica DZ pa očitno ni bila le govornica, temveč je navzoče presenetila s kratkim pevskim vložkom.  Zapela je namreč Pesem o svobodi. Poslanec SDS Žan Mahnič je na twitterju pomenljivo zapisal, da “Urška tako fuša, da bi lahko pela pri ženskem pevskem zboru Kombinat”. Nič kaj bolj prizanesljivi niso bili tudi drugi odzivi na njene vokalne sposobnosti.

Nekaj njenih nevsakdanjih potez

Prva predsednica državnega zbora pri nas je vse od izvolitve tarča številnih kritik, zaradi nekaterih svojih potez, ki naj ne bi bili v skladu s protokolom v najvišjih državnih institucijah. Danes kajpak odmeva njena gesta s sinočnje proslave ob dnevu državnosti, ko je na rdeči preprogi z razširjenimi rokami pozdravila publiko ob aplavzu.

Spet bo odmevalo! Poglejte, kaj je predsednica Urška počela na radiu

Parlamentarni je tudi boks med predsednico in poslancem Dejanom Zavcem, ki naj bi ponazarjal boj otroških bolnikov z rakom za pomoč otrokom iz Pediatrične klinike. Na vprašanje, ali je z boksarskim obračunom z Dejanom Zavcem v DZ prekoračila mejo dobrega okusa in ali so bili bolni otroci zlorabljeni za njeno promocijo, je takrat odgovarila: »To, kar želi prikazati ena poslanska skupina, je čisti populizem. Državni zbor za otroke s pediatrične klinike vsako leto pripravi presenečenje in vedno pri tem sodelujejo vrhunski športniki. Ker imamo letos med poslanci vrhunskega boksarja, je bil tokrat to boks. Konec koncev je skorajda vseeno, kaj javnost misli o tem, saj to ni bilo namenjeno javnosti, ampak je bilo namenjeno izključno tem otrokom.” Izpostavila je še: “Državni zbor ni noben posvečen kraj, državni zbor je javno dobro. To je javni prostor in tukaj so bili pred kratkim otroci, ki so preboleli raka in so nam podarili zlate pentlje upanja, ki smo jih uporabili v tem filmu. Poslancev SDS takrat to ni nič motilo in so se prav radi fotografirali z otroki.«

Spomnimo tudi, da ko je bila izvoljena na čelo državnega zbora in obuta v rdeče salonarje, so se na družbenih omrežjih pojavili žaljivi, seksistični in vulgarni komentarji o njeni obutvi. Pred meseci pa je recimo na Radiu Robin zapela svetovno uspešnico My heart will go on pevke Celine Dion.

N. D.; Foto: twitter

 

 

 

2
150 SEK