• C Novo mesto
  • 21:48
  • Čet, 05.08.2021

Uspešna akcija Deželak Junak žal ni minila brez solz, v Novem mestu je manjkal Bor

Miha Deželak je s sodelavci Radia 1 uspešno zaključil že sedmo zaporedno dobrodelno akcijo Deželak Junak. V desetih dneh je prekolesaril skoraj 700 km po Sloveniji, da bi zbral čim več sredstev, s katerimi bo na morje peljal otroke, ki si počitnic sicer ne bi mogli privoščiti. Žal ta vesela akcija ni minila brez solz žalosti, v Novem mestu je manjkal Bor, ki je spremljal in podpiral Deželakovo akcijo vsa leta, letos pa se je žal prehitro poslovil.

“Veliko mu je pomenilo, da je lahko nekomu nekaj dal”

Bor je bil velik podpornik dobrodelne akcije, z veseljem je daroval, pomagal in njegova želja je bila, da bi daroval še naprej, kar je njegova družina tudi uresničila. ”Rad je pomagal in to mu je veliko pomenilo, da je lahko nekomu nekaj dal,” je v intervjuju za Radio 1 povedala njegova mama Klavdija in dodala, da je bil ”vedno pobudnik, spodbujal ostale, da so pomagali in darovali.” Svoj prispevek je vedno osebno izročil Deželaku, ko se je ustavil v Novem mestu. Letos pa se žal nista mogla več srečati.

”Izdalo ga je ravno srce. Narobe, ‘čist’ narobe”

Taka nesreča je preveč celo za največje junake in tudi Deželak se je skrušil, ko je slišal novice o Boru in njegovi želji, prispevku, ki ga je v njegovem imenu akciji namenila njegova družina. Posnel je videoposnetek njegovi mami in ji sporočil, da ga je njen intervju popolnoma zlomil. Da se je le spraševal, zakaj se je moralo zgoditi nekaj tako groznega, Boru pa je sporočil, da mu je hvaležen za vse in da nikoli ne bo pozabil ‘tazga fejst fanta’. Skupaj z ekipo so se odločili, da etapo te akcije posvetijo Boru v spomin.

Akcija je bila zelo uspešna in bi bila Boru v ponos. Zbrali so več kot 821 tisoč evrov – znesek, ki je več kot dvakratnik lanskoletnega in bo na morje z Deželakom odpeljal več kot 1000 otrok. In del tega uspeha je tudi Bor, ki bo za vedno ostal v spominu celotne ekipe in vseh, ki spremljamo akcijo Deželak Junak. Brez dvoma bo tudi v prihodnjih akcijah navdihoval ljudi, da prispevajo. Nič sicer ne more ublažiti žalosti ob izgubi naših ljubljenih, v uteho nam je lahko le misel na stvari, ki so jim prinašale veselje in srečo. Življenje je prekratko, da bi se obremenjevali s slabimi stvarmi, najbolj pomembno je, da počnemo tisto, kar nam je všeč – in to z vsem srcem.

Pripravil: NaDlani.si, foto: www.radio1 in fb