• C Novo mesto
  • 03:14
  • Čet, 29.02.2024

Ustavil vozilo zaradi rdeče luči na semaforju, sledila nesreča s smrtnim izidom

Policisti preverjajo okoliščine dveh smrtnih prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. V četrtek je namreč na Ljubljanski cesti v Šentjurju 77-letni voznik osebnega vozila trčil v vozilo, ustavljeno pri rdeči luči pred križiščem. Po polnoči pa je 45-letni voznik osebnega vozila trčil v tovorno vozilo. Oba sta kasneje umrla v bolnišnici.

Kaj se je zgodilo?

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, je v četrtek ob 17.45 na Ljubljanski cesti v Šentjurju 77-letni voznik osebnega vozila v semaforiziranem križišču trčil v osebno vozilo voznice, ki je ustavila vozilo zaradi rdeče luči na semaforju. Vozilo voznice je odbilo v vozilo voznika, ki je ustavil pred njo, to vozilo pa še v osebno vozilo tretjega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. 77-letnega voznika osebnega vozila so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, kjer je umrl. Okoliščine dogodka še preverjajo.

Umrl v jutranjih urah

Danes nekaj čez polnoč pa je 45-letni voznik osebnega vozila, ki je izven naselja Štore iz smeri Celja na ravnem delu ceste zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal nasproti. Hudo poškodovanega voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v jutranjih urah umrl. Tudi v tem primeru policisti še preverjajo vse okoliščine dogodka.

STA, Foto: Shutterstock