• C Novo mesto
  • 09:46
  • Pon, 23.05.2022

V Črni gori zasegli 1,6 tone kokaina

V Črni gori so zasegli rekordno količino kokaina – kar 1,6 tone. To je bila največja količina zaseženih prepovedanih mamil v državi doslej. Kokain naj bi v Črno goro prepeljali prek pristanišča Bar, policija je prepovedano drogo odkrila v četrtek zvečer v enem od predmestij Podgorice.

Na paketih zapakiranega kokaina pisalo »covid«

1,6 tone prepovedane droge naj bi bilo po neuradnih informacijah zapakirane v 1400 manjših paketov, na katerih je pisalo »covid«. Policija je z iskanjem začela v Baru, Podgorici in Zeti. Velike količine droge so našli v Zeti, enem izmed predmestij Podgorice.

Vrednost kokaina ocenjena na 3 milijone evrov

Zadržanih je bilo devet osumljencev, ki jih povezujejo s tihotapljenjem prepovedanih drog. Črnogorska policija naj bi danes nadaljevala z iskanjem preostalih osumljencev. Po neuradnih informacijah zasežen kokain ni bil namenjen za prodajo v Črni gori, ampak so tihotapci sodelovali s partnerji iz drugih držav, kamor je bila namenjena droga. Šlo naj bi za čist kokain visoke vrednosti, ocena vrednosti na evropskem črnem trgu se giblje okoli tri milijone evrov. Takšne količine prepovedanih drog v Črni gori  doslej še niso zasegli, gre za rekordno količino zaseženega kokaina.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels