• C Novo mesto
  • 04:13
  • Pon, 23.05.2022

V Dekanih rojstnodnevna zabava z več kot 500 ljudmi, brez upoštevanja ukrepov

V Dekanih je sinoči potekala večja rojstnodnevna zabava, ki jo je organiziral osemnajstletnik. Udeležilo se je je več kot 500 ljudi, med drugim ogromno mladoletnikov. Organizator je kršil pravila glede zbiranja, udeleženci rojstnodnevne zabave niso upoštevali korona ukrepov, alkohol so prodajali tudi mladoletnim osebam.

Identificirali več kot 40 oseb, med drugim tudi številne mladoletnike

Koprski policisti so bili včeraj ob 22.20 obveščeni, da se v Dekanih v eni izmed koč odvija večja rojstnodnevna zabava. Izkazalo se je, da je 18-letni organizator organiziral zabavo prek zaprtega profila na družbenih omrežjih in moral vsakogar, ki se je želel zabave udeležiti, pred tem na družbenem omrežju tudi potrditi. Policisti so identificirali več kot 40 oseb, med njimi tudi številne mladoletnike. O dogajanju so obvestili tudi starše mladoletnih oseb in center za socialno delo.

Zbralo se je več kot 500 udeležencev, ki niso upoštevali ukrepov, alkohol se je točil mladoletnim osebam

Organizator je kršil veljavni odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s sars-cov-2, ki trenutno dovoljuje zbiranje do 50 oseb. Rojstnodnevne zabave se je udeležilo več kot 500 oseb in ker organizatore zabave ni prijavil kot javne prireditve, je s tem kršil pravila o zbiranju. Policisti so ob prihodu na dogodek ugotovili tudi, da se je na zabavi alkohol prodajal mladoletnim osebam, saj so bili vidno v alkoholiziranem stanju. Organizator je tako kršil tudi določila zakona o omejevanju porabe alkohola. Po prihodu policistov se je zabava končala, udeleženci so se razšli, zoper organizatorja pa bo podan obdolžilni predlog za kršenje določil.

Pripravil NaDlani.si; Foto: Pexels