• 10.6C Novo mesto
  • 02:52
  • Pon, 28.09.2020

V Italiji 743 smrti v enem dnevu, poglejte, kaj pošiljajo iz Rusije #FOTO

V Italiji je novi koronavirus v zadnjih 24 urah znova zahteval rekordno število smrtnih žrtev. Našteli so jih kar 743, kar je spet nov visok porast smrtnih žrtev po dveh dneh umirjanja trenda. Skupno se je število umrlih zaradi covida-19 v Italiji povzpelo na 6820. Število potrjenih okužb s koronavirusom se je medtem zvišalo na 69.176, je danes sporočila italijanska civilna zaščita. 8326 ljudi je po okužbi že okrevalo, 3393 pa jih je na intenzivni negi. To je približno šest odstotkov vseh potrjeno okuženih. Italija je najhuje prizadeta država v pandemiji koronavirusa.

Kot pa navaja ruski spletni portal Reporter, bo Rusija s sistemom za aerosolno razkuževanje Orlan  priskočila na pomoč tudi Italiji, je mogoče sklepati na podlagi fotografij z letališča v Moskovski regiji, kjer so vso opremo za Italijo vkrcavali na letala. Omenjeni sistem je prisoten v ruski vojski od leta 2015. Po zaslugi svoje konstrukcije je sredstvo uporabno tudi v najzahtevnejših pogojih, o učinkovitosti pa priča podatek, da lahko v eni minuti povsem dekontaminira površino 90 kvadratnih metrov. Sistem je zamišljen za učinkovito razkuževanje različnih vrst vozil, zgradb in drugih zaprtih objektov, tudi sredstev za osebno zaščito.

Rusko vojaško transportno letalstvo je v Italijo pripeljalo okoli 100 strokovnjakov in različno opremo za pomoč v boju proti novemu koronavirusu, je pred dnevi sporočilo Ministrstvo za obrambo Ruske federacije.

NaDlani.si; Foto: twitter