V nedeljo sneg do nižin, tu ga bo zapadlo največ!

1
80 SEK

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačno bo na severovzhodu.

LJUBLJANA – Danes in jutri bo še pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Jutri bo pihal jugozahodnik, napoveduje Agencija RS za okolje.

Sneg na mejnem prehodu Ljubelj

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačno bo na severovzhodu. Predvsem ponekod v južni Sloveniji bo občasno možen rahel dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, nekaj sončnega vremena bo v vzhodni Sloveniji. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 7 do 14 °C.

V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo, po nižinah bo deževalo. Jugozahodnik bo slabel, od severovzhoda bo postopno začel pihati severovzhodnik, hladilo se bo. Zvečer in v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. V nedeljo bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo, pogosteje v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter.

Pozor, meja sneženja se bo spuščala in to v …

„Od torka so se napovedi količine padavin ob koncu tedna nekoliko spremenile, še povečale. Tako večina današnjih izračunov sobotni dež podaljšuje v noč na nedeljo, ob tem pa se bo meja sneženja zaradi dotoka občutno hladnejšega zraka ponoči kar hitro spuščala. Tako bi znalo biti nedeljsko jutro marsikje v notranjosti Slovenije zasneženo,“ je za Slovenske novice povedal vremenoslovec Brane Gregorčič. Po nekaterih ocenah naj bi zapadlo med 5 in 10 centimetrov snega. Največ naj bi ga zapadlo na Kočevskem.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Arso

1
80 SEK