• C Novo mesto
  • 03:52
  • Ned, 02.10.2022

V Novem mestu na pomoč klical policijo, rešili so ga iz smrtonosne pasti

Včeraj zjutraj so na PU Novo mesto prejeli klic zaskrbljenega občana iz Novega mesta. Starejši gospod, ki je gibalno oviran, je namreč opazil, da se je v ograjo na vrtu zagozdil jež. Bodikavi živalci sam ni mogel pomagati in ni vedel na koga bi se obrnil po pomoč.

»Seveda so naši policisti na številki 113 na kraj napotili patruljo. Policistka in policist sta se brž lotila dela, razmaknila ograjo in ježka osvobodila iz smrtonosne pasti. Prikupna bodičasta žverca jo je tako hitro ucvrla po travniku, da najbrž ni slišala opozorila policistov, naj bo v prihodnje bolj previdna pri plezanju čez ograjo,« so na ob tem sporočili s PU Novo mesto.

Pestrih zadnjih 24 ur

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval voznik štirikolesnika, dve prometni nesreči, v katerih sta se lažje poškodovala kolesarja in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, goljufije, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostnih naprav, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PU Novo mesto; Foto: Shutterstock