• 10.86C Novo mesto
  • 22:14
  • Čet, 28.05.2020

V Novem mestu se lahko testirate za okužbo z novim koronavirusom! Cena pa, uf, …

Samoplačniško testiranje za okužbo z novim koronavirusom tudi v Novem mestu, kmalu še v Brežicah.

Samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom je od 11. maja možno tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto. Za testiranje se je treba najaviti, posebnega čakanja nanj ni, je za STA povedal strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletič. Do konca tedna bo omenjeno testiranje možno tudi v brežiški bolnišnici.

Po Piletičevih podatkih je cena testiranja 94 evrov. Na izid testiranja je treba počakati 24 ur, ob večjem obisku pa se ta rok lahko nekoliko podaljša, je opozoril. Testiranje poteka v stavbi stare interne bolnišnice poteka vsakodnevno med 9. in 12. uro. Vhod je z zadnje strani, so objavili na spletni strani Splošne bolnišnice Novo mesto.

Stroške brisa je treba plačati pred odvzemom brisa. Dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 07 39 16 119. Kot je za STA povedala direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar, bodo omenjeno testiranje do konca tedna uvedli tudi v njihovi ustanovi. Cena bo primerljiva s testiranji v drugih bolnišnicah, je še dodala.

STA; Foto: Shutterstock