• C Novo mesto
  • 17:00
  • Pon, 25.09.2023

V pripravi knjiga o Sašu Hribarju?

Izzvala ga je prijateljeva hči.

GROSUPLJE – Še vedno odmeva smrt izjemnega radijca Saša Hribarja, ki je umrl 8. septembra, pokopali pa so ga minuli petek, 15.9. Saševa zapuščina je izjemna. Se pa je na Facebooku oglasil tudi Hribarjev prijatelj Edo Marinček.

Izziv sprejet

„Za nas, ki imamo radi Saša Hribarja tudi danes, po njegovi nenadni smrti, pošiljam to okrožnico, katero prosim, deli-te naprej, saj FB omejuje število ljudi, ki smejo to prebrati, kaj šele sodelovati … Prijateljeva, Zadravec Dejanova hčerka Tjaša, kateri je Sašo srčno obljubil sodelovanje v prihodnje, me je namreč takole izzvala: Dragi naš Edi… globoko sožalje ob izgubi Tvojega prijatelja Sašota…piši! Napiši knjigo z mojim očetom, naj bo nekje vaša zgodba napisana!, mislim da imata privilegij, da sta ga poznala tako dobro, da ste preživeli skupaj vse dolgčase in vragolije… Drži se nam!, smo tu…pridi naokoli!“ je Marinček pojasnil, da ga je prijateljeva hči izzvala, da se napiše knjiga o legendarnemu očetu Radia GA-GA.

Knjiga bo!

„Napišimo torej ljudje, ki smo Saša poznali, ga še vedno poznamo, spominsko osebno knjigo o njemu kar skupaj. Sam bom prevzel koordiniranje poslanih mi zapisov vseh vrst in seveda izvajalno produkcijsko vlogo samega natisa in prodaje. Zapisi naj ne bodo daljši od dveh tipkanih A4 strani, razen izjemoma, ko bom z njihovim dovoljenjem in sodelovanjem, posredoval zapise njegovih osebno najbližjih, ki imajo naravno prednostno pravico, kajneda. Zaželjeni zapisi naj bodo, če je le mogoče, pozitivne narave, kakršen je bil in še vedno je, tudi Sašo sam. Vaši in Tvoji spomini, prigode, doživetja, morda o kaki njegovi oddaji, občutenja, srečanja, doživetja, … emocije vseh vrst so tu zaželjene. E.T.home. Le vsi skupaj zmoremo sestaviti ta čudoviti mozaik z imenom: Sašo Hribar. Pišite mi lahko tudi v zasebno, vesel bom tudi zvočnih zgodb, mnenj, ki jim dodaj-te kot priponko, vaše realno ime, v zasebcu ali na gmail-u, s čimer bo potrjeno Vaše dovoljenje za mojo morebitno korekcijo ter objavo; Fer je fer. Najbolj fer na svetu pa je, no ugani-te … (kalorifer) Duhovitost po vzoru na Saša Hribarja. Tega čudovitega fanta preprosto ne smemo pozabiti. Tudi on ni nas. Potrudimo se skupaj. Moj osebni telefon: +386 70675172 mail: edo.marincek@gmail.com Vljudno Te in Vas znova prosim za takojšnjo delitev te okrožnice, sicer nam dan odpihne še tako lepe in nujne želje ter načrte. Z občutljivim Spoštovanjem,“ je sklenil Marinček.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www