• C Novo mesto
  • 23:57
  • Sob, 18.05.2024

V slogi je moč pravijo v Pan Jan-u

V podjetju Pan Jan izpeljali nepozaben teambuilding.

V današnjem vse bolj tekmovalnem svetu so občutek za drugega, medsebojno sodelovanje in človečnost prevečkrat pozabljeni. V podjetju Pan Jan podarjajo pomembnost dobrih medsebojnih odnosov med zaposlenimi. Zavedajo se, da brez sodelovanja ni napredka.  Pravijo: “Pozitivno držo je potrebno skrbno negovati, saj le tako ne bomo skrenili s prave poti”.

Teambuilding na Vranskem

Ravno zato so zadnjo soboto preživeli malo drugače. Namesto, da bi odprli vrata salonov, servisnih delavnic in tehničnih pregledov v Trebnjem in Ivančni Gorici, so se z avtobusom odpeljali do AMZS centra varne vožnje na Vransko. Dan so si namreč rezervirali za teambuilding. 

Povezanost in složnost ekipe je za njih resnično pomembna, prav tako dajejo velik pomen komunikaciji in prilagajanju. Slednje prepoznavajo tudi izven njihovega podjetja, saj so lansko leto prejeli Dnevnikovo nagrado »Zlata nit«, kjer preučijo in nato tudi izpostavijo najboljše zaposlovalce. Merijo nivo temeljnega odnosa med podjetjem in zaposlenimi, vodenje, komuniciranje, sodelovanje, čustveno pripadnost zaposlenih … Prepričani so, da je gradnja na dobrih odnosih, prijetnemu delovnem okolju in složnosti ekipe tisto, kar jim je v letih 2015, 2017 in 2019 prineslo prestižno nagrado Trgovec leta, letos pa tudi nagrado regijska Gazela, ki jih postavlja na širši slovenski zemljevid uspešnih podjetij. Brez medsebojnega sodelovanja vseh zaposlenih jim vse to ne bi uspelo.

To je tudi razlog za prvi del njihovega teambuildinga na Vranskem, ki ga je zaznamovala interaktivna delavnica s timskimi vajami, ki med vsemi vrlinami timskega sodelovanja poudarja pomembnost zaupanja in medsebojnih odnosov. Sledile so različne zabavne vaje, ki so dokazovale, da drug brez drugega ne zmoremo. Delavnico je vodil izkušeni trener in izvajalec programa g. Alex Gregorič s podjetja Mars & Venus. 

g. Alex Gregorič s podjetja Mars & Venus

 

Ker pa so bile njihove delavnice glasbeno obarvane, jih je z obiskom presenetila še njihova ambasadorka Nina Pušlar, ki jim je odpela nekaj pesmi, in njihovo že tako pozitivno razpoloženje nadgradila s svojo srčno energijo ter resnično lepim glasom. Kasneje se jim je tudi pridružila pri nadaljnjih aktivnostih na poligonu centra varne vožnje.

Naša ambasadorka Nina Pušlar

Po kosilu je sledil adrenalinski del dne. Da povadijo sodobne asistenčne in varnostne sisteme na avtomobilih njihovih najljubših znamk, so se preizkusili v 5. okoliščinah. S Škoda Karoqom in Kodiaqom so se preizkusili v vožnji na SUV poligonu. Kia Proceed in Škoda Superb sta se izkazala pri testu samodejnega zaviranja v sili, aktivnega prilagodljivega tempomata, samodejnega prepoznavanja prometnih znakov in sistem za preprečevanje nenamerne zapustitve voznega pasu. Sledila je tretja postaja, kjer se je izkazala njihova odzivnost in občutek za reševanje zanašanja zadka vozila in izogibanje vodnim oviram – prekrmarjenje.  Zelo zabavno je bilo na testu driftanja, ki so ga izvedli v za to prirejenih vozilih. Vsaka skupina se je preizkusila še v sobi pobega s tematiko avtomobilizma.

Aktivnosti na poligonu varne vožnje temeljijo predvsem na zaupanju v sodobne tehnologije, še bolj pa v napotke, informacije, usmeritve in izkušnje inštruktorjev. Tudi v podjetju je ključno zaupanje, tako med sodelavci kot med vodstvom in zaposlenimi. 

Strokovna predavanja so lahko tudi zabavna

 

Kot se za konec spodobi, so se okrepčali v bližnji restavraciji. Polni pozitivnih občutkov celotnega dne so se v večernih urah z avtobusom odpeljali proti Dolenjski. Lahko bi rekli, da so preživeli popoln dan, ki jih je kot ekipo še bolj povezal. 

Vir in foto: Pan Jan.