• 2.84C Novo mesto
  • 03:54
  • Čet, 09.04.2020

V Sloveniji že sneži, prižgani so alarmi za točo #FOTO

Danes bo spremenljivo oblačno s padavinami, vmes bo tudi zagrmelo. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa proti večeru burja. Popoldanske temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, do jutra se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 4 stopinje Celzija. V četrtek bo sprva pretežno jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. Popoldne in zvečer se bo krepil jugozahodni veter, postopno se bo pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Ponekod na Koroškem že sneži. Fotografija prihaja iz okolice Črne na Koroškem.Branka Potisek, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 26. februar 2020

Sodra v Slovenski Bistrici, 26. 2. 2020

Nevihta s sodro in močnim nalivom na območju Slovenske Bistrice, pred nekaj trenutki. Hvala Jaka Dabanović za poročanje. Kakšno je stanje pri vas?

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 26. februar 2020

Kot da to še ne bi bilo vse, so na Arsu prižgali drugo najvišjo stopnjo alarma za točo.

Obeti

V noči na petek bo ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 metrih nadmorske višine. V petek se bo zjasnilo, pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter. V soboto bo na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.