• C Novo mesto
  • 02:43
  • Pet, 27.01.2023

V tej slovenski občini odločal en glas na županskih volitvah, Janša bi štel še enkrat

Aktualnega župana Jurija Borka je podprlo 577 volivcev oziroma 49,96 odstotka volivcev, njegovemu protikandidatu Toniju Jelovici pa je glas zaupalo 578 oz. 50,04 odstotka volivcev.

SREDIŠČE OB DRAVI – V Središču ob Dravi je drugi krog lokalnih volitev zaznamoval tesen izid. Po delnih neuradnih izidih je razlika med kandidatoma le en glas. Aktualnega župana Jurija Borka je podprlo 577 volivcev oziroma 49,96 odstotka volivcev, njegovemu protikandidatu Toniju Jelovici pa je glas zaupalo 578 oz. 50,04 odstotka volivcev.

Na rezultat v Središču ob Dravi se je na Twitterju odzval predsednik stranke SDS Janez Janša. Kot je zapisal, je “razlika enega glasu v škodo našega kandidata, zato bi veljalo šteti še enkrat”.

Borko vodi občino Središče ob Dravi že vse od njene ustanovitve v letu 2006, ko se je odcepila od ormoške občine. Do letošnjih volitev je bil vselej kandidat SDS, na letošnjih lokalnih volitvah pa je kandidiral kot neodvisni kandidat. Tudi Jelovica je kandidiral kot neodvisni kandidat. Borko je pred dobrim desetletjem sicer kandidiral tudi za poslanca SDS.

SDS je v prvem krogu letošnjih lokalnih volitev sicer kandidirala tudi s svojim kandidatom Andrejem Horvatom, ki se je uvrstil na tretje mesto.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www