• 9.17C Novo mesto
  • 22:12
  • Sob, 30.05.2020

V ŽIVO: Janša namignil, kdaj bi lahko sprostili omejitve, radi bi sledili ljubem v …

To so najnovejši podatki o številu okuženih v Sloveniji.

V sredo je bilo ob 1268 testiranjih potrjenih 13 okužb z novim koronavirusom, novih smrtnih žrtev pa ni bilo, kažejo vladni podatki. Hospitaliziranih je bilo 80 osebe, od teh jih je 23 potrebovalo zdravljenje na intenzivni negi. Skupno so v Sloveniji do zdaj našteli 1366 potrjenih okužb, umrlo pa je 79 bolnikov s covidom-19.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes na zdravljenju 33 bolnikov s covidom-19, v UKC Maribor 28, v Splošni bolnišnici Celje 11 in devet v Univerzitetni kliniki Golnik, navaja covid-19 sledilnik. Medtem so v vseslovenski nacionalni raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa odvzeli 442 vzorcev, je razvidno s spletne strani inštituta za mikrobiologijo in imunologijo. Od 3000 povabljenih je vabilo do zdaj sprejelo 1173 oseb.

12.06 Nacionalni inštitut za javno zdravje bo po novem na predlog zdravstvene inšpekcije policiji pošiljal osebne podatke ljudi, ki jim je bil v povezavi z novim koronavirusom odrejen ukrep osamitve, karantene ali obveznega zdravljenja. Gre za ime, enotno matično številko občana, naslov in podatke o osebnem zdravniku. Policija bo preverjala, ali se ukrepi spoštujejo, in o kršitvah obveščala NIJZ. “Sledenje še nima pravne podlage, vlada tega še ni vzpostavila,” je priznala ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič.

11.25 Prvak opozicijske LMŠ Marjan Šarec je na Twitterju napovedal vložitev interpelacije zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Kot je dodal “je sodu izbilo dno” pismo zdaj že nekdanjega direktorja Zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška.

9.22 Dosedanji uspehi v boju s koronavirusom nam omogočajo postopno sproščajne nekaterih omejitev, je prek vladnega Twitter profila sporočil predsednik vlade Janez Janša. Natančnega datum za sprostitev ukrepov Janša ni postavil, je pa premier sporočil, da nam dosedanji uspehi v boju s koronavirusom omogočajo postoplno sproščanje nekaterih omejitev.

 

NaDlani.si; Foto: Shutterstock