• 8.92C Novo mesto
  • 06:24
  • Sre, 30.09.2020

V ŽIVO: Okuženi v 133 občinah! Ste slišali kaj se dogaja v Trebnjem, več sto občanov …

V Sloveniji so v torek opravili 1288 testov za novi koronavirus. Potrjenih je bilo 39 primerov okužbe, kar pomeni, da se je število ljudi s potrjeno okužbo povzpelo na 841. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 119 bolnikov, od teh jih je 31 na intenzivni negi. Dve osebi sta v torek umrli, je objavila vlada. Skupno število umrlih zaradi novega koronavirusa je bilo tako v torek ob koncu dneva 15.

18.22 Število okuženih varovancev z boleznijo covid-19 v domu za starejše v Ljutomeru še vedno narašča. Od 30 stanovalcev, ki so jih testirali v torek, je bilo pozitivnih šest, tako da jih je skupno že 22. Med njimi je 20 stanovalcev in dve zaposleni.

15.18 Do konca torka so po najmanj en primer okužbe z novim koronavirusom zabeležili v 133 občinah (v ponedeljek v 132), po dva ali več primerov pa v 85 občinah (v ponedeljek v 81). Največji skok okužb so zaznali v Ljutomeru, kjer je kar 12 novih, v Šmarju pri Jelšah pa je potrjenih okužb skupaj že 100. Medtem pa v Trebnjem:

9.30 Bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša je v UKC Maribor vnesel koronavirus v belo območje, so sporočili zjutraj. Bolnik je bil ob prvem testiranju negative, drugi je pokazal okužbo. Direktor UKC Maribor Vojko Flis je že ob prvem podobnem vdoru v belo območje, ki se je zgodil 27. marca pojasnil, da je UKC razdeljen na tri območja. V rdečem so pacienti, ki so okuženi z virusom in tudi bolni, v belem območju so pacienti zaradi drugih bolezni, to so bolniki, ki niso okuženi z virusom, sivo območje pa je vstopno območje v klinični center.

9.27 Zaradi okužbe z novim koronavirusom sta v torek umrla še dva oskrbovanca iz šmarskega doma upokojencev. Prvi, ki je imel še druge pridružene bolezni, je umrl v celjski bolnišnici, drugi pa v domu, je STA izvedela iz virov blizu doma starejših. Skupno število umrlih oskrbovancev doma se je tako povzpelo na šest.

8.11 Ministrstvo za obrambo je pripadnike rezervne sestave Slovenske vojske pozvalo na opravljanje vojaške službe. Sporočili so, da naj pogodbeni pripadniki, ki želijo opravljati službo že v naslednjih dveh mesecih, čim prej posredujejo prošnje pristojnim upravam za obrambo.

NaDlani.si; Foto: arhiv