• 8.86C Novo mesto
  • 22:27
  • Sob, 30.05.2020

V ŽIVO: To je Janša povedal o cepivu, Tonina sumijo nepotizma

Toliko jih v Sloveniji še ni umrlo v enem dnevu od koronavirusa, potrdili nove primere okužbe.

V Sloveniji je v soboto umrlo še šest ljudi, okuženih s covidom-19, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na 28. Opravili so 655 testov, potrdili pa 20 novih primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 997. Hospitaliziranih je bilo 108 ljudi, je na Twitterju navedla vlada.

Od 108 hospitaliziranih okuženih z novim koronavirusom jih je bilo 31 na oddelkih intenzivne nege. V soboto pa so iz bolnišnic odpustili pet oseb, je še sporočila vlada.
Mesec dni od prve okužbe

Testiranje na okužbo z novim koronavirusom se je v Sloveniji začelo 27. januarja. Do dneva pred potrjeno prvo okužbo z novim koronavirusom, ta je bila potrjena 4. marca, so opravili 313 testiranj na okužbo. Od 4. marca do sobote pa so opravili dodatnih 27.764 testiranj.

14.16 Največji posel za dobavo zaščitne opreme za preprečevanje širjenja koronavirusa naj bi se obetal podjetju Acron, v katerem je zaposlena mama obrambnega ministra Mateja Tonina. Minister očitke o nepotizmu zanika: “Ne jaz, ne moja mama s poslom Acrona z zavodom za blagovne rezerve nimava nič.” K preverbi integritete bo sam pozval KPK.

Janez Janša: Nikogar ne svetu ni, ki bi v tem trenutku vedel, kdaj bo epidemije #koronavirus konec. Točka preloma bo…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Nedelja, 05. april 2020

14.10 Janez Janša: Nikogar ne svetu ni, ki bi v tem trenutku vedel, kdaj bo epidemije #koronavirus konec. Točka preloma bo tisti dan, ko bo katerakoli nacionalna institucija za certifikacijo cepiva v eni izmed razvitih držav patentirala cepivo in ko bo le-to na voljo za množično uporabo.

NaDlani; Foto: Shutterstock