• C Novo mesto
  • 02:08
  • Tor, 21.05.2024

Včasih najbogatejši Slovenec, danes na robu bankrota

Sandi Češko in njegova partnerica Livija Dolanc sta bila na lanski lestvici najbogatejših Slovencev uvrščena na 10. mesto.

LJUBLJANA – „Sandi Češko, nekoč najbogatejši Slovenec, ki je bil še novembra lani na 10. mestu te lestvice, se spogleduje s propadom svojega podjetja Studio Moderna,“ poroča ekskluzivno spletni portal necenzurirano.si.

Vzrok za trenutne težave naj bi bila vojna v Ukrajini, trdijo viri. Češko je zaradi napada Rusije na Ukrajino izgubil dva pomembna trga. Za nameček se mu ni izšla niti kupčija z Darkom Horvatom.

Svoje patente in blagovne znamke (TopShop, Dormeo, Delimano in Kosmodisk) je skušal rešiti s prodajo pidovskemu tajkunu Darku Horvatu, a se poskus ni izšel povsem po načrtih. Horvat naj bi se premislil oz. je odstopil od posla.

Kako naprej?

Skladišča so prazna, majske plače krepko zamujajo. Ni izključen niti stečaj. Češko se zaveda zahtevnosti položaja, v pogovoru za 24ur.com pa je zatrdil da se še ni predal in da se še naprej boril za preživetje podjetja.

Sandi Češko in njegova partnerica Livija Dolanc sta bila na lanski lestvici najbogatejših Slovencev uvrščena na 10. mesto, njuno bogastvo pa je bilo ocenjeno na 205 milijonov evrov.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona YT