• 19.17C Novo mesto
  • 19:39
  • Ned, 12.07.2020

VIDEO: Janša spregovoril za BBC: In vi ste se norčevali iz angleščine Bratuškove?

Premier Janez Janša je v pogovoru za britansko televizijo BBC v četrtek poudaril pomembnost turizma za naše gospodarstvo in napovedal odprtje turistične sezone s 1. junijem. Zagotovil je, da delajo vse, da bodo počitnice pri nas varne. Po skorajšnji odpravi vseh omejitev na meji s Hrvaško smo blizu dogovora tudi z Madžarsko in Avstrijo, je dejal.

V oddaji na televizijskem kanalu BBC News so poudarili, da je Slovenija prva v Evropi razglasila konec epidemije. Zanimalo jih je kakšne načrte ima vlada za oživitev turistične panoge.

Kot je prek video pogovora zatrdil Janša, se trudijo, da bi bili naši turistični objekti varni. Omenil je t. i. korona standarde Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dejal, da bodo vsi, ki bodo prišli v naše hotele ali druge turistične objekte, obravnavni v skladu z njimi. “Naredili bomo vse, da bodo počitnice v Sloveniji popolnoma varne,” je zagotovil. »Mislim, da bo naša regija prva odprla meje, kar bo pripomoglo k rešitvi čim večjega dela turistične sezone,« je dodal in zaključil s povabilom v Slovenijo, ki da je varna država.

Kritiki glede premierjeve angleščine pa takole: