• C Novo mesto
  • 12:57
  • Sob, 27.11.2021

(VIDEO) Letalo trčilo v stavbo v Milanu, vsaj 8 mrtvih, med njimi otrok

Letalo je trčilo v dvonadstropno stavbo v predmestju Milana. Vseh osem oseb na krovu je izgubilo življenje. Letalo je pilotiral 30 letni nemec romunskih korenin.

V popoldanskih urah je lahko letalo, ki je bilo na poti na Sardinijo, strmoglavilo v predmestju Milana. Zaletelo se je v dvonadstropno stavbo v bližini postaje podzemne železnice San Donato Milanese.

Šlo je za letalo Pilatus PC-12, ki je vzletelo iz letališča Linate v Milanu. Po poročanju naj bi ga pilotiral 30-letni Dan Petrescu, nemški državljan romunskih korenin, z njim pa naj bi bilo še 7 potnikov.

Na prizorišče so bili takoj odposlani gasilci in reševalci, vendar potnikom, med njimi 8 letnemu fantu, ni bilo več pomoči. Stavba, v katero se je letalo zaletelo, je še v gradnji in zato v trenutku nesreče v njej ni bilo ljudi.

Več očividcev je videlo letalo, kako se približuje stavbi: “videla sem letalo, ki je izgubilo nadzor, ravno ko je strmoglavilo,” je za tgcom.24 opisala 19-letna očividka.

Vsega 11 minut po vzletu je letalo naredilo ovinek proti Sardiniji, vendar takoj zatem iz zaenkrat nepojasnjenjega vzroka, strmoglavilo v stavbo. Po poročanju nekaterih medijev naj bi že pred trkom gorel del letala.

Carlo Cardinali iz milanske gasilske brigade je povedal, da je bil trk izjemno močan: “letalo je zadelo stavbo naravnost z zelo nasilnim trkom. Pilot je naredil zavoj, verjetno je opazil neko nepravilnost.” Prvi reševalci na prizorišču so sporočili, da je na bližnjem parkirišču zagorelo več vozil, ki so bila na srečo prazna.

Pripravil: NaDlani.si; foto: Twitter